Advocatie

31 aug 2011

Advocaat Henk Brink van Brink Attorneys neemt geen genoegen met het besluit van het OM om niet tot vervolging over te gaan van rechter Hans Helmonds en officier van justitie Hetty Hoekstra. Hij deed vorig jaar september aangifte tegen deze twee wegens valsheid in geschrifte en heeft nu een artikel 12-procedure aanhangig gemaakt. "Je moet een keer zeggen: hier is een grens overschreden."

Lees meer...
17 aug 2011

Twee weken geleden peilden we uw mening over de uitspraak van de Raad van Discipline waarin een advocaat werd gewaarschuwd voor het kwalificeren van het Hof van Discipline als 'operette-orgaan', en werd verweten 'protagonist van regelrechte wetschendingen' te zijn. De meningen waren verdeeld, maar een nipte meerderheid zegt: het mag.

Lees meer...
17 aug 2011

VAN ZANDVOORT LEGAL Bedrijfsadvocaten & Mediators in Lith is een jong, actief en dynamisch advocatenkantoor en met name gericht op de regionale zakelijke markt. Van Zandvoort Legal is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, arbeidsrecht en contractrecht en het kantoor heeft, mede door een praktische aanpak, een uitstekende naam opgebouwd als deskundig gesprekspartner en adviseur. Binnen dit Brabantse kantoor heerst een plezierige en informele werksfeer met korte communicatielijnen en een grote onderlinge betrokkenheid. Ter versterking van de organisatie komen wij graag in contact met een

ADVOCAAT MKB
gevorderde advocaat stagiaire / advocaat medewerker

Lees meer...
17 aug 2011

Bij een rechtsbijstandsverzekering in natura - dus geen kosten-verzekering - ontstaat het recht op vrije advocaatkeuze pas nadat de verzekeraar twee stappen heeft gezet: het besluit om te gaan procederen én het besluit de zaak niet door een rechtsbijstandverlener in loondienst (niet zijnde advocaat) van de rechtsbijstandverzekeraar te laten behandelen, maar door een externe rechtshulpverlener. Dat heeft het Hof Amsterdam op 26 juli jongstleden bepaald.

Lees meer...
17 aug 2011

Van dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 augustus vindt het 49ste Jaarcongres van International Association of Young Lawyers (AIJA) plaats in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Op dit congres zullen circa zeshonderd jonge advocaten - tot 45 jaar - uit de hele wereld samenkomen voor diverse vakinhoudelijke bijeenkomsten, vele specialistische commissies, het opbouwen en onderhouden van hun persoonlijk netwerk en dit alles gelardeerd met een spectaculair sociaal programma. Het is dé ultieme gelegenheid voor jonge advocaten en bedrijfsjuristen met internationale ambities en/of interesses om kennis te maken met deze dynamische en unieke organisatie.

Lees meer...
08 aug 2011

Oud-advocaat Arthur Toenbreker is door de rechtbank in Amsterdam donderdag bij verstek veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Hij werd ervan verdacht 120.000 euro te hebben verduisterd van de derdenrekening van zijn advocatenkantoor, zo meldt het OM. Bij dat kantoor was vroeger de vermoorde Evert Hingst werkzaam.

Lees meer...
08 aug 2011

Soms moet je keuzes maken. En als je toevallig zowel advocaat als brandweerman bent, kan die rechtszaak best even wachten. Dat dacht advocaat Boskma van Cleerdin & Hamer Advocaten in Alkmaar vrijdag ook toen zijn pieper ging. "Iedereen had er begrip voor."

Lees meer...
03 aug 2011

De advocaat heeft zelf waarschijnlijk erg genoten van zijn brievenschrijverij aan de Nederlandse Orde van Advocaten en het Hof van Discipline. Naar aanleiding van hem onwelgevallige uitspraken schrijft hij dat het Hof van Discipline een 'operette-orgaan' is en een 'protagonist van regelrechte wetschendingen'. De lokale deken doet aan 'onmiskenbare beuzelarijen' en 'handjeklap'. De Raad van Discipline in Den Haag kan het allemaal minder waarderen: enkele waarschuwing. Aan het slot: wat vindt u van de uitspraak? Stem!

Lees meer...
03 aug 2011

Zomerkomkommervulling natuurlijk, maar toch altijd goed gelezen: de Top 10 van de best gelezen artikelen op Advocatie.nl. Het overzicht heeft betrekking op de eerste helft van 2011, en voert u onder meer langs de lokroep van de mode, conflicts of interest, frauderende advocatenduo's, suspecte declaraties en imploderende giganten.

Lees meer...