Advocatie

30 nov 2011

De meeste nieuwe partners voelen zich prima voorbereid op hun functie, maar iets minder dan de helft is ook tevreden met de training die ze kregen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek onder nieuwe partners van de grootste advocatenkantoren van Noord-Amerika, Canada en Londen. De andere helft is echter juist vol lof over de begeleiding.

Lees meer...
30 nov 2011

Vijf jaar werkte Carolijn Krens als arbeidsrechtadvocaat bij een middelgroot kantoor. Toen werd ze bedrijfsjurist bij wereldwijd opererend detacheringsbureau Brunel. Deze maand trad ze in dienst bij Aantjes Advocaten in Den Haag. Carolijn Krens is de laatste in de driedelige serie over de overstap of terugkeer naar de advocatuur. "Door mijn ervaring als bedrijfsjurist kwam ik er achter wat ik nu echt wilde: de diepte in en me 100% bezighouden met het arbeidsrecht."

Lees meer...
30 nov 2011

De juridische sector steekt in de omzetcijfers boven andere sectoren in de zakelijke dienstverlening uit. Juridische dienstverleners noteerden in de eerste helft van 2011 een omzetplus van maar liefst 4,3 procent, vooral vanwege een zeer sterk eerste kwartaal. De verwachte omzetgroei voor heel 2011 komt uit op 3 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Economisch Bureau van ING.

Lees meer...
30 nov 2011

Het Functioneel Parket heeft maandag voor de rechtbank Den Haag geldboetes tot 23.000 euro en werkstraffen van 80 uur geëist tegen drie partner van een Haags advocatenkantoor voor belastingfraude en valsheid in geschrifte. Het Functioneel Parket verdenkt de drie advocaten ervan in 2004 en 2005 privé-uitgaven geboekt te hebben op rekening van het advocatenkantoor.

Lees meer...
30 nov 2011

Het Britse advocatenkantoor Herbert Smith heeft besloten zich terug te trekken uit de alliantie met Stibbe Benelux en het Duitse Gleiss Lutz. De stap komt minder dan een week nadat partners bij die twee kantoren zich uitspraken tegen een fusie met Herbert Smith.

Lees meer...
23 nov 2011

De consultatieronde over de plannen van staatssecretaris Teeven om het toezicht op de advocatuur te wijzigen, liep van begin juli tot oktober en is nu definitief afgesloten. De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie verzocht bepaalde instanties expliciet om advies uit te brengen. Het is nu aan het ministerie om daarmee te doen wat het goeddunkt, maar als het aan gehoorde partijen ligt, moet aan het een en ander nog flink gesleuteld worden. "De staatssecretaris ontmantelt de functie van de deken."

Lees meer...
23 nov 2011

De eerste vervolging onder de auspiciën van de Bribery Act heeft in het Verenigd Koninkrijk een celstraf van zes jaar opgeleverd voor een rechtbankklerk uit Oost-Londen. Hij nam geld aan om verkeersdagvaardingen te laten verdwijnen.

Lees meer...
23 nov 2011

Jaap Tempelman begon zijn carrière in de advocatuur, stapte over naar Telfort en KPN en trad onlangs in dienst bij internationaal advocatenkantoor Clifford Chance. Tempelman is de tweede in een driedelige serie over de overstap of terugkeer naar de advocatuur.

Lees meer...
23 nov 2011

In deze beslissing van de Raad van Discipline Arnhem van 12 september 2011 is het lastig om de klager niet te zien als een lastpak die een hobby heeft gemaakt van het indienen van klachten. Twee leden van het Hof van Discipline én twee dekens van de Orde van Advocaten hebben het moeten ontgelden. De scheldkanonnades mag klager in de formulering van zijn klachten in het vervolg bovendien achterwege laten.

Lees meer...
23 nov 2011

Twee advocaten en een advocaat-medewerker zijn door het Hof van Discipline in het arrondissement Leeuwarden onvoorwaardelijke geschorst voor drie en twee maanden voor het op onrechtmatige wijze aanvragen en declareren van toevoegingen bij de Raad voor Rechtsbijstand en het gebruikmaken van de derdengeldrekening als een soort bank.

Lees meer...

Pagina's