Advocatie

28 dec 2011

U heeft gesproken: 72% van de respondenten is van mening dat advocaat Heeg met zijn vorige week beschreven verdediging in een strafzaak uit de bocht is gevlogen. 28% was het oneens met de stelling dat zijn optreden niet door de beugel kon. Heeg zei tijdens zijn pleidooi in de strafzaak onder meer over het in coma liggende slachtoffer: "Het feit dat iemand minder kan, wil niet zeggen dat hij ongelukkig is. Mongooltjes kunnen ook heel gelukkig zijn."

Lees meer...
28 dec 2011

Verslag van een zitting in Amsterdam. Financieel belang 14.000 euro. Advocaat: neen. Meneer Van H. doet het zelf. De rechter: "Wij houden nu goed in de gaten dat partijen begrijpen hoe een zaak juridisch in elkaar steekt. Ik leg veel uit, en vergewis me ervan dat partijen begrijpen wat er wordt besproken."

Lees meer...
28 dec 2011

De advocaten Nico Steijnen, Erik Olof en Meindert Stelling van het gelijknamige kantoor in Zeist hebben van het Hof van Discipline een waarschuwing gekregen voor het vergelijken van een advocaat-generaal met een 'furchtbare Jurist' onder het nazibewind en een 'Japanse oorlogsmisdadiger'. De Raad van Discipline in Amsterdam vond de uitlatingen in de context van de in de strafzaak gevoerde verdediging te begrijpen, het Hof van Discipline niet.

Lees meer...
28 dec 2011

Eind van het jaar in zicht, tijd voor de traditionele Top 10 van best gelezen artikelen op Advocatie.nl. U las het afgelopen jaar vooral over strubbelingen bij een groot Amsterdams advocatenkantoor die uiteraard geen strubbelingen waren, salarissen, blije mongooltjes en de volgende quote: "Ik lees de Quote niet." Klik verder voor de Top 10 van 2011.

Lees meer...
28 dec 2011

In de serie Jurist in Bedrijf deze keer Jackie Breedveld, general counsel van Kardan NV te Amsterdam. Kardan is een beursgenoteerde investeringsmaatschappij, actief in de emerging markets en gericht op langetermijninvesteringen. "Ik ben een bedrijfsjurist in hart en nieren. Ik vind het leuk om in het bedrijf te zitten en het hele plaatje te zien, en niet om als advocaat een memo te zitten schrijven."

Lees meer...
21 dec 2011

De Hoge Raad heeft vorige week een eerdere veroordeling van een Groningse nepadvocaat in stand gelaten. De man presenteerde zich in de Gouden Gids als advocaat, en nam als zodanig ook zaken aan. Hij werd in 2010 veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur voor oplichting en poging tot afpersing.

Lees meer...
21 dec 2011

De advocaatkosten voor Ajax lopen met de recente perikelen aardig in de papieren. Bij de voetbalclub is nu discussie ontstaan wie de rekening moet betalen van al het gedoe. Dat schrijft De Telegraaf. Commissaris Steven ten Have is volgens de krant de grootste kostenpost.

Lees meer...
21 dec 2011

Een pleidooi in een strafzaak bij de rechtbank in Groningen heeft nogal wat stof doen opwaaien. De advocaat van de verdachte leek het leed van het slachtoffer te bagatelliseren en geen acht te slaan op het verdriet van de familieleden, die op de tribune met ingehouden woede zaten te snikken. "Ik heb gelet op de gezichten van de rechters en ik denk dat ze daar met kromme tenen hebben gezeten," zegt rechtbankverslaggever Rob Zijlstra, die op zijn weblog verslag deed van de zitting.

Lees meer...

21 dec 2011

De no cure no pay-constructie die De Nederlandse Letselstichting overeenkwam met een cliënt - op grond waarvan 40% van de eventueel uit te keren hoofdsom aan de stichting uitgekeerd zou worden - is niet in strijd met de openbare orde of de goede zeden. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vorige week bepaald. Er is volgens het hof ook "geen aanleiding" om de schending van de gedragsregels door advocaat Verkruisen - hij werd een maand voorwaardelijk geschorst onder meer omdat hij cliënt niet voldoende geïnformeerd zou hebben over gefinancierde rechtsbijstand - toe te rekenen aan de stichting.

Lees meer...
20 dec 2011

Het Amsterdamse hof heeft dinsdag 13 december de afspraak in stand gelaten waarin advocaat Verkruisen via het procesfonds Nederlandse Letselstichting (NLS) op no cure no pay basis werd betaald. Dat meldt de Nederlandse Orde van Advocaten op haar website.

Lees meer...

Pagina's