Advocatie

19 dec 2012

Advocatie verschijnt de komende twee weken niet, op woensdag 9 januari zijn we er weer.

Lees meer...

19 dec 2012

Advocaat over een gezinsvoogd tijdens een gesprek op de rechtbank: "Ze moeten haar aan de hoogste boom opknopen en vierendelen". Het komt hem op schrapping van het tableau te staan, zo blijkt uit een beslissing van de raad van discipline in 's-Hertogenbosch van 12 december. De advocaat was eerder aangepakt wegens nodeloos grievende uitlatingen, en gaf tijdens de zitting bij de raad geen blijk van spijt. Hij had zich juist ingehouden.

Lees meer...
19 dec 2012

Traditiegetrouw brengen we aan het eind van het jaar de Top 10 van best gelezen artikelen op Advocatie. Over onder meer een torenhoge schadeclaim tegen een advocatenkantoor, de gekmakende urenfariek aan de Zuidas, de uittocht bij Baker, de strapatsen van mevrouw Scheffer en een curieus verzoek van een voormalig rechter.

Lees meer...
12 dec 2012
Fleur Brockhus

Er was eens een goedlopend internationaal bedrijf, gevestigd aan de Zuidas. Toen de oude wijze directeur na jaren trouwe dienst afscheid had genomen, trad een nieuwe, nobele directeur aan. Hij was jong, energiek, ambitieus. Alle ogen waren op hem gericht.

Lees meer...

12 dec 2012

Het intrekken van een tuchtklacht door een klager betekent niet per se het einde van de tuchtzaak. Zo heeft het Hof van Discipline recent in een tussenbeslissing bepaald dat een zaak tegen een advocaat wegens onzorgvuldige financiële handelingen moet worden voortgezet, ook al heeft de klager een regeling getroffen met de advocaat en de klacht ingetrokken. De zaak gaat verder "als ware de klacht afkomstig van de deken".

Lees meer...
05 dec 2012

Een advocaat uit het ressort Amsterdam is in geen velden of wegen meer te bekennen. Een van zijn cliënten klaagde dan ook dat zijn dossiers niet werden behandeld en er volgde een dekenbezwaar. Reden voor de Raad van Discipline om hem te schrappen. 'Door met onbekende bestemming te vertrekken geeft de advocaat geen blijk oog te hebben voor de belangen van zijn cliënten.'

Lees meer...
05 dec 2012

Na bijna 90 jaar praktijk in Dordrecht besloot Ten Holter het roer om te gooien en een samenwerkingsverband aan te gaan met het ‘natte kantoor’ Noordam. Het Rotterdamse Noordam was namelijk op zoek naar een nieuwe partner nu zij, na zes jaar gefunctioneerd te hebben onder de vlag Schipper Noordam, besloot te splitsen van Schipper.

Lees meer...
28 nov 2012
Juriaan Mensch

- 'Edelachtbare, neemt u plaats. U verschijnt hier vandaag voor de onafhankelijke Volkstoezichtscommissie voor de rechterlijke macht. De commissie beoordeelt u louter op de niet-juridische kanten van uw functioneren. Voor zover wij weten bent u op juridisch vlak een uitstekende rechter, maar zoals u weet behelst het juridische vandaag de dag nog maar een beperkt onderdeel van het ambt. Moderne rechters gaan met hun tijd mee en leggen verantwoording af tegenover het volk. De commissie zal u helpen om uw gezag weer terug te winnen.'

Lees meer...

28 nov 2012

Maandagavond presenteerde Houthoff Buruma voor de vijfde keer de Bedrijfsjuristen Monitor. Dit maal in het vernieuwde Stedelijk Museum te Amsterdam. Het was er volle bak. Het lijkt er op dat de Nederlandse bedrijfsjuristerij op weg is om een volwassen community te vormen. Een verslag.

Lees meer...
27 nov 2012

Rassers Advocaten te Breda is een pur sang advocatenkantoor met een stevige positie in Breda en daarbuiten. Opgericht in 1907 door onze naamgever Rassers, zijn wij één van de oudste advocatenkantoren van onze regio. De praktijk van Rassers richt zich vooral op ondernemers. Zowel het groot-, midden- en kleinbedrijf als instellingen en overheden worden tot de vaste clientèle van het kantoor gerekend. Rassers kenmerkt zich door een dynamische, stimulerende en collegiale werkomgeving.

Lees meer...

Pagina's