Advocatie

25 jan 2012

In de serie Jurist in Bedrijf praten we deze keer met Kara van den Born, sinds november 2009 als senior legal counsel werkzaam bij Endemol Group. Daarvoor werkte ze een aantal jaar als zelfstandige vanuit Brabant. "We lossen het bij Endemol zo veel mogelijk in huis op. Maar als je op een gegeven moment ziet dat het niet gaat werken, moet je ook niet te laat zijn met het inschakelen van een externe advocaat."

Lees meer...
25 jan 2012

In Engeland raken steeds meer advocatenkantoren in de financiële problemen, en als gevolg van de komst van Alternative Business Structures gaat dat nog erger worden. Dat stelt corporate recovery-specialist Begbies Traynor in het kwartaalrapport Q4 van 2011.

Lees meer...
25 jan 2012

Voor onze opdrachtgever zoeken wij een advocaat-medewerker met 5-8 jaar werkervaring binnen de advocatuur op de sectie ondernemingsrecht op het gebied van fusies en overnames (transactiepraktijk). Door de groei van het kantoor met onder andere de opening van een 4e vestiging in Eindhoven, zijn er interessante doorgroeimogelijkheden en ruimte om de praktijk zelfstandig uit te breiden. Minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen een gerenommeerd kantoor, kwalitatief goed jurist met aantoonbare goede resultaten, representatief, ondernemend en uitstekende beheersing van de Engelse taal.

Lees meer...
25 jan 2012

Een Utrechtse echtscheidingsadvocaat is door de Raad van Discipline in Amsterdam gewaarschuwd voor excessief declareren. Volgens de raad heeft de advocaat teveel tijd geschreven en is het door de advocaat berekende tarief voor een ingeschakelde jurist veel te hoog. De rekening is bijgesteld van 22.175, 61 naar 9.860,70 euro. De advocaat "heeft in strijd gehandeld met hetgeen een behoorlijk advocaat betaamt," aldus de raad.

Lees meer...
18 jan 2012

Slagkracht, en snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Dat is kort samengevat de reden voor het Twentse advocaten- en notariskantoor KienhuisHoving om de bestuursstructuur om te vormen naar een one-tier board. "Vroeger duurde de besluitvorming, waarbij iedereen meepraatte, te lang."

Lees meer...
18 jan 2012

Robert Moszkowicz is dan weliswaar geen advocaat meer, hij laat zich als jurist nog wel zien in de rechtszaal. Of beter: hij laat zich niet zien. Onderstaand het verhaal van concertpianiste Eleonora Semjonova, die in zijn netten verstrikte raakte. 'Wat bent u doorzichtig. U was helemaal niet van plan om mij te informeren. Pas nadat u mijn e-mail van zojuist hebt ontvangen, vond u het nodig om, ook nog op de verkeerde manier, te reageren.'

Lees meer...

11 jan 2012

Defares in Amsterdam zoek advocaat-medewerkers met 3 tot 10 jaar ervaring in een mededingingsrechtelijke of Europeesrechtelijke praktijk; met bijzondere belangstelling voor de sectoren food, retail, agri, tabak en bouw; die zelfstandig werken en eigen verantwoordelijkheid nemen, maar die ook in teamverband kunnen functioneren; die eigenwijs zijn, met een knipoog; met de ambitie mee te werken aan de verdere uitbouw van de praktijk en groei van kantoor. Voor nadere informatie over de vacatures kun je contact opnemen met mr. drs. K.J. Defares, 020-2051010 of kenneth.defares@defares.com

Lees meer...
11 jan 2012

Vorige week maakte Loyens & Loeff bekend een nieuwe achttiende buitenlandse vestiging toe te voegen aan het internationale netwerk. Het verse kantoor gaat 16 januari 'live' in Hong Kong. Senior partner Carola van den Bruinhorst is degene die samen met Luxemburgse collega Thierry Lohest en medewerker Josine van Wanrooij het bruggehoofd wordt tussen China en de rest van de wereld.

Lees meer...
11 jan 2012

De Orde van Advocaten schrapte Prem Chedie van het tableau omdat hij allesbehalve integer was, zei de Rotterdamse deken van de Orde dinsdag tijdens een rechtszaak bij de Raad van State. De 57-jarige voormalige advocaat eist desondanks een stageverklaring. Hij wil naar Suriname om daar zijn geluk te beproeven.

Lees meer...

04 jan 2012

Deze week praten we in de serie Jurist in Bedrijf met Symen Formsma, senior jurist bij OPTA, de Onafhankelijke Post- en Telecommunicatie Autoriteit. Daar werkt het toch weer even anders dan in het bedrijfsleven. Formsma heeft nooit anders gewild dan werken bij de overheid. "Ik heb altijd wat moeite om te begrijpen hoe mensen vanuit een hele eenzijdige blik bepaalde standpunten kunnen verdedigen."

Lees meer...

Pagina's