Advocatie

28 mrt 2012

De verdachten in de Quality Investments-zaak, voormalig advocaat Koen Blom, Dennis Moens en Frank Laan, zijn weer op vrije voeten. OM en de verdachten staan maandag tijdens de pro forma-zitting lijnrecht tegenover elkaar: volgens het OM hebben de drie verdachten een Ponzi-scheme in elkaar gezet, volgens de verdachten zijn ze zelf opgelicht.

Lees meer...
28 mrt 2012

Stibbe zoekt per direct ervaren advocaat-medewerkers voor de sterk groeiende praktijkgroep Employment, Pensions & Incentives. Onze praktijkgroep biedt een uitdagende en stimulerende werkomgeving voor ambitieuze en gedreven arbeidsrechtadvocaten.

Lees meer...
28 mrt 2012

Delta gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Groningen van eind februari waarin werd beslist dat de advocaat in dienstbetrekking van Delta geen verschoningsrecht toekomt inzake interne communicatie.

Lees meer...
22 mrt 2012

De formatie van het nieuwe bestuur van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie verloopt dusdanig voorspoedig dat op 11 april de benoeming plaats zou kunnen vinden. Informateurs Walter Jansen en Dolf Plaggemars hebben zich teruggetrokken en het is een kwestie van tijd voordat het officieel is. Dat zegt woordvoerder Jef Oomen van de actiegroep Notaris voor Rechtszekerheid. Ook over de hoofdlijnen van het beleid lijkt al overeenstemming te bestaan.

Lees meer...
21 mrt 2012

Ervaar de efficiency van een online, interactieve training. Live te volgen van achter uw computer, dus geen last van reistijd of file. Ga naar www.LawAtWeb.nl voor meer informatie en schrijf u vandaag nog in.

Lees meer...
21 mrt 2012

Een advocaat is op 10 maart door de Raad van Discipline van Amsterdam gewaarschuwd, nadat een eerst vriendschappelijke en later ook zakelijke relatie met een cliënt compleet uit de hand was gelopen. De advocaat bezondigde zich aan scheldpartijen per e-mail en sms, en was pas na bemiddeling door de deken bereid om het procesdossier over te dragen aan de opvolgende advocaat.

Lees meer...
19 mrt 2012

Bestuurder René Maatman gaat per 1 augustus weg bij de AFM. Hij wordt partner bij De Brauw Blackstone Westbroek. Dat laat de AFM weten in een persbericht.

Lees meer...
15 mrt 2012

Ook komend studiejaar krijgen derdejaars rechtenstudenten van de Vrije Universiteit en de Erasmus Universiteit Rotterdam de kans om persoonlijk begeleid te worden door een zogenaamde advo-coach: een professionele advocaat die de studenten meer inzicht kan geven in de praktijk van de advocatuur. "Ik twijfelde of ik advocaat wilde worden omdat ik dacht dat het moeilijk te combineren was met een sociaal leven en een gezin. Door dit project zie ik dat dat wel mogelijk is," aldus Afaaf Al-Taher (foto).

Lees meer...

14 mrt 2012

Deze week is het in Jurist in Bedrijf de beurt aan Rosemarijn Oostingh, senior legal counsel bij Procter & Gamble voor de Benelux in Rotterdam. Zij werkte na haar studie drie jaar als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, maar ontdekte dat ze in-house beter op haar plek is. Bij het wereldwijde Procter & Gamble is ze een van de vele juristen, maar is de werksetting toch klein. "Als ik zeg dat ik Nederland in mijn eentje zit als jurist, verbaast dat mensen inderdaad wel."

Lees meer...
13 mrt 2012

Het BNR programma Juridische Zaken wordt per 1 april aanstaande gesponsord door DAS. Dat laat DAS weten in een persbericht.

Lees meer...

Pagina's