Advocatie

26 apr 2012

"Advocaten hebben vaak de mentaliteit van een vrachtwagenchauffeur: afblijven! Dat is míjn bord!" Het gaat er stevig aan toe bij de tweede rondetafelbijeenkomst die de Werkgroep Legal 2020 afgelopen donderdag ten kantore van Sdu organiseerde met marketeers en business developers van grote advocatenkantoren. Ze zijn zonder uitzondering bijzonder kritisch over de advocatuurlijke prima donna's die zichzelf voortdurend belangrijker vinden dan het kantoor waarvoor ze werken. "Wij laten niemand nog in zijn eentje een groot account beheren."

Lees meer...

25 apr 2012

Stibbe zoekt per direct ervaren advocaat-belastingkundigen voor de praktijkgroep Tax Law. Onze praktijkgroep biedt een uitdagende en stimulerende werkomgeving voor ambitieuze en gedreven fiscalisten.

Lees meer...
25 apr 2012

Micha Kat is gisteravond op Schiphol aangehouden door de marechaussee. Ze waren al enige tijd op zoek naar hem, meldt de NOS. De marechaussee wil alleen bevestigen dat een 49-jarige Nederlander is aangehouden omdat die nog werd gezocht voor bedreiging en misdrijven tegen de openbare orde.

Lees meer...
18 apr 2012

Advocaat Leendert de Jong uit Purmerend heeft op 4 april van de Raad van Discipline Amsterdam een berisping gekregen voor het op onnodig beschadigende wijze aan de orde stellen van een verschil van inzicht met rechtsbijstandverzekeraars. De Jong gaat niet in hoger beroep. "Ik had wat minder zware bewoordingen kunnen gebruiken."

Lees meer...

18 apr 2012

Een goed salaris, sterk imago, maatschappelijke relevantie... Wat is voor jou belangrijk in een toekomstige werkgever? In het jaarlijkse onderzoek Ebbinge Studenten Onderzoek Nederland vraagt Ebbinge de top van de Nederlandse studenten, hét aanstormend talent, hun mening te geven over wat zij belangrijk vinden in hun toekomstige werkgever. Jouw bijdrage als jurist is hierbij onmisbaar!

Lees meer...
18 apr 2012

Ernst Louwes kan voorlopig geen advocaat worden. Hij krijgt niet de verklaring omtrent gedrag (VOG) waar hij om had gevraagd. Dat heeft de rechtbank Zwolle gisteren beslist. Volgens de rechtbank kon de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie zich op het standpunt stellen dat er sinds zijn vrijlating in 2009 "vooralsnog onvoldoende tijd is verlopen".

Lees meer...
11 apr 2012

Er hebben zich inmiddels meer dan honderd hardlopers aamgemeld van grote kantoren als De Brauw Blackstone Westbroek, Loyens & Loeff, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Bird & Bird en Freshfields Bruckhaus Deringer. Er zijn ook hardlopers van middelgrote en kleinere kantoren zoals Buren Van Velzen Guelen, Delissen Martens, Okkerse Schop, Steins Bisschop & Schepel en Solon advocaten. Doet u ook mee aan De Snelste Advocaat? Het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan Lawyers for Lawyers.

Lees meer...
11 apr 2012

Onderzoek uit 2005 toont aan dat negen van de tien ondernemers die failliet ging, dit had kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld door meer visie en leiderschap aan de dag te leggen. Met het veranderende economische landschap zijn advocatenkantoren meer en meer commerciële ondernemingen geworden, net als ieder ander bedrijf. De vraag is of huidige bestuurders van advocatenkantoren voldoende strategisch ondernemer zijn om succesvol leiding te kunnen geven aan hun organisatie.

Lees meer...
11 apr 2012

Bijna een jaar geleden besliste het gerechtshof 's Hertogenbosch in een artikel 12 Sv-procedure dat het Openbaar Ministerie strafrechtadvocaat Erik Thomas alsnog moet vervolgen voor belediging. Tijdens een verhoor bij de rechter-commissaris noemde hij een rechercheur 'sukkel'. Nu komt er eindelijk wat beweging in de zaak.

Lees meer...
11 apr 2012

De Haan AGW Advocaten en Notarissen uit Leeuwarden zoekt een Advocaat-medewerker civiel recht. Wil jij met een gezonde drive en focus een netwerk in Friesland opbouwen, uitbreiden en onderhouden? Ondernemers-kwaliteiten bevallen ons. Wij zien je graag komen!

Lees meer...

Pagina's