Advocatie

31 mei 2012

Dat moeten ze bij Dommerholt Advocaten gedacht hebben toen ze de nieuwe wervingscampagne lieten ontwerpen. Vorig jaar werd het jongetje met gestreepte stropdas uit de advertentie van Deterink Advocaten door rechtenstudenten omarmd. Nu wint een peuter, deze keer in toga. De boodschap: 'Kom bij ons groeien.'

Lees meer...
31 mei 2012

Ze deed in de eerste plaats mee aan BestGraduate Law 2012 voor de geldprijs, dat zegt winnares Claudia Priem eerlijk. Maar ze heeft er een goede reden voor. Ze kan de tienduizend euro namelijk goed gebruiken voor de master die ze na haar afstuderen aan de Vrije Universiteit in New York gaat doen. Ze moet haar scriptie nog schrijven, maar in augustus gaat ze naar de Big Apple.

Lees meer...

30 mei 2012

De juridische wereld in Nederland zou verbaasd staan kijken als een van 's lands grootste transportbedrijven zou aankondigen een juridische dienst te beginnen voor particulieren en ondernemers. Toch is dat precies wat er in Groot-Brittannië is gebeurd. De Stobart Group, een beursgenoteerd logistiek bedrijf, introduceert Stobart Barristers, een service om mensen direct in contact te brengen met barristers - dus zonder tussenkomst van een solicitor.

Lees meer...
30 mei 2012

Het eergisteren aangevraagde faillissement van het internationale advocatenkantoor Dewey & LeBoeuf moet zo snel mogelijk worden afgehandeld, vindt Albert Togut, die het kantoor bij de ontmanteling begeleidt. De nasleep zal echter niet zonder slag of stoot verlopen. Problemen met ex-partners lijken onvermijdelijk. Zij die het kantoor vroegtijdig verlieten kunnen een vordering verwachten. Een voormalig managing partner uit Londen haalt bovendien uit naar het management in Amerika.

Lees meer...
30 mei 2012

Na "mierenneuker" is het nu de beurt aan "sukkel". Advocaat Erik Thomas staat op 15 juni voor het hekje omdat hij een rechercheur tijdens een verhoor bij de rechter-commissaris een sukkel noemde.

Lees meer...
23 mei 2012

De Raad van Discipline Amsterdam heeft de klacht van Edwin de Roy van Zuydewijn tegen deken Germ Kemper ongegrond verklaard. "De raad is er niet van overtuigd dat deze zorgvuldigheid in het onderhavige geval toereikend in acht is genomen, maar is van oordeel dat niet is gebleken dat verweerder door de gedane uitlatingen in het bewuste artikel misbruik heeft gemaakt van zijn positie als deken en/of daarmee heeft bijgedragen aan een negatieve beeldvorming in de media rond de persoon van klager."

Lees meer...
23 mei 2012

Naast de technische skills, die natuurlijk elke jurist heeft, is het van belang dat een nieuw teamlid in de bedrijfscultuur past en dat hij over emotionele intelligentie beschikt. Als je zo'n persoon moet aannemen, kan je dat EQ over het algemeen echter niet meten of van het CV aflezen. Soms zul je daarom moeten vertrouwen op intuïtie en het onderbewuste. Dat zijn enkele conclusies van een sessie op de jaarlijkse bijeenkomst van ACC Europe, een forum van bedrijfsjuristen dat vorige week in hotel Krasnapolsky samenkwam.

Lees meer...
16 mei 2012

Advocatenkantoren die min of meer generieke nieuwsbrieven sturen naar bedrijfsjuristen, kunnen daar beter mee ophouden. De hoeveelheid is 'undigestible', en de informatie doorgaans te algemeen en versnipperd. Eigenlijk wekken ze alleen maar irritatie. Tot die conclusie kwam een forum van bedrijfsjuristen bij ACC Europe, maandag en dinsdag bijeen in hotel Krasnapolsky in Amsterdam voor de annual meeting.

Lees meer...
16 mei 2012

LEXSIGMA Advocaten (www.lexsigma.nl) is een Amsterdams advocatenkantoor gevestigd aan de Zuidas. Lexsigma verleent gespecialiseerde, interdisciplinaire, juridische diensten gericht op een aantal gebieden: arbeid en medezeggenschap, bouw- & vastgoed en gereguleerde markten. Binnen deze gebieden wordt zowel geadviseerd als geprocedeerd. Bijzondere aandacht heeft Lexsigma voor de zorgsector in de breedste zin van het woord.

Lees meer...
16 mei 2012

Geen zwarte toga's of kantooroutfits deze keer, maar roze broekjes en andere sportkledij. Afgelopen zondag liepen 240 advocaten mee bij de Sdu Royal Ten in Den Haag. Ze deden mee met het onderdeel De Snelste Advocaat en liepen de sterren van de hemel. Michiel van Dijk, Tessel Kuijten, Erik Scheers, Roos Hordijk en beide teams van Simmons & Simmons waren het snelst.

Lees meer...

Pagina's