Advocatie

27 jun 2012

Het jaarlijkse Salarisonderzoek Advocatuur is weer gaande. Alle advocatenkantoren met vijf advocaten of meer zijn via e-mail uitgenodigd om deel te nemen. Mocht u de mail hebben gemist, dan kunt u deelnemen via deze link. Hieronder meer over verschillende rapportages - Salarisrapport Advocatuur of individuele kantoorbenchmark - die u naar aanleiding van het onderzoek kunt bestellen.

Lees meer...
27 jun 2012

Een advocaat-belastingadviseur krijgt een boete en taakstraf voor het doen van onjuiste aangifte omzetbelasting. Hij gaf over de jaren 2009 en 2010 minder omzet aan de Belastingdienst op dan hij factureerde aan zijn klanten. Ook vroeg hij ten onrechte omzetbelasting terug.

Lees meer...
27 jun 2012

 

Je bent een goed jurist en wilt een uitstekend advocaat zijn. Daarom nemen wij je mee in de wereld van onze cliënten, jouw cliënten! Samen met hen werk je aan oplossingen voor hun problemen. Je zorgt dat hun bedrijfsprocessen doorgaan. Dat maakt je een uitstekend advocaat!

Lees meer...

27 jun 2012

'Graag vanmiddag nog, ben zo ... als een beer". Dat is de inhoud van een van de sms'jes van de 64-jarige advocaat uit Winschoten die van de Raad van Discipline in Leeuwarden een waarschuwing heeft gekregen. De sms'jes die hij stuurde naar een cliënt zijn seksueel getint en moeten daarom als onbehoorlijk worden bestempeld, aldus de raad. Uit de klacht blijkt dat de advocaat volgens klaagster ook lichamelijk flink over de schreef is gegaan. Het verwijt dat hij geslachtsgemeenschap met haar heeft gehad, is echter onvoldoende komen vast te staan.

Lees meer...
27 jun 2012

De wet waardoor alleen Haagse advocaten in civiele cassatiezaken bij de Hoge Raad mochten optreden, is verouderd. Daar komt met het in werking treden van de wet Versterking cassatierechtspraak op 1 juli aanstaande verandering in; het Haagse monopolie is dan verleden tijd. Bovendien moeten de advocaten voortaan voldoen aan bepaalde eisen. Dat zou de kwaliteit ten goede moeten komen, maar niet iedereen is blij met de wetswijziging. "Het wordt een elitaire sport van de grote kantoren."

Lees meer...
27 jun 2012

Tijdens de tweede editie van de Kleine Kantoren Dag van Sdu Uitgevers nam AdvocatieTV een kijkje om te zien wat advocaten van kleine kantoren tegenwoordig bezighoudt. Thema was De advocaat als ondernemer. De crème de la crème van de kleinere kantoren was aanwezig, en ook een groot aantal eenpitters kwam de ondernemersvaardigheden aanscherpen.

Lees meer...

20 jun 2012

Kamerlid Ard van der Steur van de VVD wil naar aanleiding van de zaak Van Hal Scheffer van staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie weten of er "voldoende wet- en regelgeving is om misstanden in de advocatuur te bestrijden door zowel proactief als repressief optreden".

Lees meer...
20 jun 2012

"Deze zaak komt vandaag bij de politierechter omdat hij van eenvoudige aard is. Gezien het dossier lijkt het een inkoppertje voor het Openbaar Ministerie." Zo begint de verdediging in de sukkelzaak tegen advocaat Erik Thomas die afgelopen vrijdag voor de enkelvoudige kamer van de rechtbank in Breda diende. Maar de preliminaire verweren van advocaat Cees Dekker maken de zaak minder eenvoudig dan aanvankelijk gedacht.

Lees meer...
20 jun 2012

Justion Advocaten is een ambitieus kantoor met dertien advocaten met vestigingen in Rotterdam en Middelburg. Het leveren van hoogwaardige kwaliteit en service tegen een betaalbare prijs staan bij ons centraal. Justion Advocaten hecht aan een open en persoonlijke relatie met haar cliënten. Voor onze vestiging in Rotterdam zoeken wij een Ervaren advocaat-medewerker M/V

Lees meer...
18 jun 2012

Abma Schreurs Advocaten Notarissen (Hoorn en Purmerend), Van Erp Notarissen in Amsterdam en Hofstee & van Erp Notarissen in Monnickendam zijn per 1 juni 2012 een fusie aangegaan.

Lees meer...

Pagina's