Advocatie

18 jul 2012

Voor AEGON N.V. zoekt Legal Circles een senior jurist met ervaring op het gebied van M&A en/of Corporate Finance. Wij komen graag in contact met kandidaten die geïnteresseerd zijn in deze corporate functie waarin je met senior management en de business opereert.

Lees meer...
16 jul 2012

Een advocaat die niet was verzekerd voor aansprakelijkheid en niet was aangesloten bij een Stichting Derdengelden, mag zijn beroep niet meer uitoefenen. De Raad van Discipline in Amsterdam schrapt hem van het tableau, omdat hij niet in staat blijkt zelfstandig kantoor te houden.

Lees meer...

04 jul 2012

'Als wij het niet doen, gaat Accenture het doen, en gaat Ernst & Young het doen. Advocaten zullen bij grote deals en geschillen degraderen tot onderaannemers.' Dat is wat er gebeurt als advocaten niet snel getraind worden in projectmanagementvaardigheden, voorspelt Richard Susskind. De Britse professor is ervan overtuigd dat technologie de rol van advocaten verandert.

Lees meer...
04 jul 2012

Het Landelijk Netwerk Gratis Inloopspreekuur Advocaten heeft op dit moment 50 aangesloten advocatenkantoren en blijft nog steeds groeien. Er heeft zich zelfs een advocatenkantoor op Curaçao aangesloten. Dit kantoor kon al direct zaken doen met een advocatenkantoor uit het netwerk. Het netwerk (www.inloopspreekuuradvocaat.nl) kreeg reeds eind vorig jaar aandacht in de nieuwsbrief van Advocatie en in april ook in het Advocatenblad.

Lees meer...
04 jul 2012

Bram Moszkowicz heeft zijn verweer voor het moment dat hij bij de tuchtrechter op het matje moet komen al klaar: hij zou de geheimhoudingsplicht doorbreken als hij grote sommen contant geld bij de Orde zou melden. In het belang van zijn cliënten heeft hij dat daarom niet gedaan. Het is een principiële kwestie voor Nederlands bekendste advocaat. De tuchtzaak wordt dan ook een testcase om te kijken of de verplichting om grote contante bedragen te melden überhaupt wel rechtsgeldig is.

Lees meer...
04 jul 2012

Friedberg & Partners Advocaten bestaat uit 6 advocaten en een secretariaat ter ondersteuning. Ons kantoor is gevestigd in een mooie kantoorvilla aan de Koninginneweg in Oud-Zuid. De verhoudingen binnen kantoor zijn collegiaal en betrokken. Een prettige werksfeer staat bij ons hoog in het vaandel. Hard werken is een must, maar tijd voor privé is minstens zo belangrijk.

Lees meer...
04 jul 2012

Sdu Uitgevers neemt Rechtsorde over. Rechtsorde is sinds mei 2006 actief in de content integratiemarkt en maakt fiscale en juridische bronnen van uitgevers en (internationale) publieke organisaties via één platform toegankelijk voor professionals binnen de marktsegmenten juridisch, fiscaal en accountancy.

Lees meer...