Advocatie

29 aug 2012

Bij uitzondering op deze website aandacht voor een tuchtuitspraak inzake een notaris. Die declareerde als executeur van een nalatenschap maar een eind weg, en stuurde de klaagster hoogst merkwaardige e-mails. "Tenslotte, ik kan mij voorstellen dat u de nota duur vindt, maar duur is een relatieve term, een goede kwaliteit is duur en om in autotermen te spreken een Fiat, Renault, Volkswagen en een Porsche of Ferrari, het zijn allemaal goede auto's die je van A naar B brengen en weer terug en allemaal het zelfde principe van vervoer, en toch verschillen ze enorm in prijs."

Lees meer...
29 aug 2012

Rassers Advocaten te Breda is een pur sang advocatenkantoor met een stevige positie in Breda en daarbuiten. Opgericht in 1907 door onze naamgever Rassers, zijn wij een van de oudste advocatenkantoren van onze regio. Wegens versterking en uitbreiding komen wij graag in contact met een:

ADVOCAAT STAGIAIRE EN/OF EEN MEDEWERKER OVERHEID EN BESTUURSRECHT

Lees meer...
29 aug 2012

De verkiezingen zitten eraan te komen en de peilingen, speculaties en campagnes vieren hoogtij. Wat vinden de politieke partijen - en dan met name de politici met een juridische achtergrond - van de plannen van demissionair staatssecretaris Fred Teeven met betrekking tot het toezicht op de advocatuur? "Na de poging om de griffierechten te verhogen en minimumstraffen in te voeren, is dit de laatste aanval van het huidige kabinet op de rechtsstaat."

Lees meer...
29 aug 2012

"Wij hebben ons vergaloppeerd. Het verzoek tot vervanging van de advocaat had niet ingediend moeten worden. We wachten nu eerst de uitkomst van de procedure bij de deken af." Dat laat Rémy van Leest, hoofdadvocaat-generaal van het ressortsparket Arnhem/Leeuwarden, desgevraagd weten naar aanleiding van de beslissing van het OM om het verzoek tot vervanging van advocaat Ali Westerhuis in te trekken.

Lees meer...
28 aug 2012

Strafrechtadvocaat Serge Weening uit Maastricht is woensdag gearresteerd voor het geen gehoor geven aan een ambtelijk bevel en heeft vijf uur in een cel gezeten. Dat meldt De Telegraaf.

Lees meer...
22 aug 2012

Advocaten en andere juridische professionals werken in een week het equivalent van acht werkdagen. Dat betekent dat ze het werk doen van 1,6 personen. Ter vergelijking; de Britse werknemers uit andere vakgebieden zeggen het werk te doen van 1,3 personen, of zes en halve dag per week.

Lees meer...
15 aug 2012


Combineer werken en studeren op universitair niveau.
- Start elk moment
- Zelfstandig studeren
- Online begeleiding
Vraag de folder aan en bekijk jouw mogelijkheden

Lees meer...
15 aug 2012

Leer in twee dagen hoe u informatie over personen en bedrijven op internet kunt vergaren, verifiëren en gestructureerd kunt vastleggen. Dankzij de unieke positie van Fox-IT in Nederland op gebied van internetbeveiliging en forensisch IT-onderzoek zijn de gepresenteerde methoden, technieken en casuïstiek zeer actueel. NOvA 10 VSO/PO.

Lees meer...
15 aug 2012

Een eigen kantoor, maar niet in je eentje. Werken wanneer en waar je wil. Alles geregeld: know how, IT, declareren, verzekeringen. Collega's om mee te sparren. Een bekend merk. Een netwerk waar werk uit komt. Samen. Niet alleen. Je eigen kantoor. Dat kan nu.

Lees meer...
15 aug 2012

Ook in ons land is steeds meer bij advocatenkantoren het besef aanwezig dat de wensen van de klant uiterst serieus genomen moeten worden. Een van de mogelijkheden om de cliënt ook in de huidige tijd tevreden te houden, is het werken op basis van vastomlijnde projectplannen en het nauwkeurig managen daarvan. Sinds enkele jaren begint projectmanagement dan ook steeds meer vorm te krijgen. "Ons eigen tijdschrijfsysteem heeft een budgetteermogelijkheid in zich. Hij stond alleen nooit aan."

Lees meer...

Pagina's