Advocatie

26 sep 2012

Zestien grote Amerikaanse en Britse advocatenkantoren staan te trappelen om de Zuid-Koreaanse markt voor juridische dienstverlening te betreden. De liberalisering in Zuid-Korea, de vierde economie van Azië, is een gevolg van vrijhandelsakkoord met de Europese Unie. Maar, we constateerden het in deze rubriek al eerder: het is niet al goud wat er blinkt in Azië. Clifford Chance heeft advocaten in Singapore gevraagd om een sabbatical te nemen.

Lees meer...
26 sep 2012

Op 23 en 24 oktober 2012 komt Chris Voss naar Amsterdam voor een tweedaagse training speciaal voor advocaten en (bedrijfs)juristen. Van Chris leert u de 9 belangrijkste vaardigheden voor onderhandelaars uit het Hostage Negotiation Program van de FBI. (12 PO NOvA) Kijk snel op www.resultadr.com/trainingen

Lees meer...
26 sep 2012

Het is een klassiek verhaal: advocaat krijgt iemand uit het gevang en gaat dat met hem vieren. Eerst een diner in een restaurant, daarna naar een bordeel. Er komt cocaïne aan te pas. En pats, de klem slaat dicht. Daarna mag de advocaat als chauffeur van de zware jongen aan slag, en onder meer zijn kindertjes naar het zwembad rijden. Het is niet alleen een klassiek verhaal, het is ook waar gebeurd, zo blijkt uit een recente uitspraak van de Raad van Discipline in Den Haag.

Lees meer...
26 sep 2012

Vrijdag 7 december 2012 organiseert Sdu Juridische Opleidingen het Legal Counsel Event: hét nieuwe jaarlijkse evenement voor de bedrijfsjurist. Vijf toonaangevende sprekers geven hun visie op recente ontwikkelingen binnen grote organisaties en de veranderende rol van de bedrijfsjurist daarin.

Lees meer...
19 sep 2012

Dit najaar start Erasmus Academie weer met een divers aanbod aan juridische PAO cursussen. Naast unieke cursussen als 'Het nieuwe BV-recht', 'Zee- en vervoerrecht' en 'Capita fiscaal recht' worden ook verdiepings- en actualiteitencursussen op verschillende rechtsgebieden aangeboden. Onze samenwerking met de Erasmus School of Law garandeert u toegang tot specialistische en kwalitatief hoogstaande kennis.

Lees meer...
19 sep 2012

In een nog ongepubliceerde beslissing geeft de tuchtrechter Marjolijn Vissers van Vissers & Moszkowicz advocaten in Utrecht gelijk als ze zegt dat niet officieel is overeengekomen dat ze publicist Micha Kat zou bijstaan in een van zijn vele rechtzaken. Ook tussen Yehudi Moszkowicz en Kat bestond nooit een advocaat-cliëntrelatie, aldus de raad.

Lees meer...
19 sep 2012

En weer probeert Bram Moszkowicz het, deze keer bij monde van zijn advocaat Gabriel Meijers: door het entameren van een principiële discussie over de geheimhoudingsplicht tracht hij aanhouding van de zaak te bewerkstelligen. Maar de Amsterdamse deken Germ Kemper laat weten: klaar nu. "Het voorstel om opnieuw een gesprek aan te gaan staat mij in het geheel niet aan."

Lees meer...
18 sep 2012

Bram Moszkowicz kun je geen "intrinsieke slechtheid" verwijten, maar wel heeft hij volgens de Amsterdamse deken een puinhoop gemaakt van de bedrijfsvoering van zijn kantoor. Om die reden vroeg hij vandaag bij de Amsterdamse Raad van Discipline om de schorsing van Moszkowicz van een jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Lees meer...
12 sep 2012

Precies een week nadat voormalig rechter Westenberg voor de rechter stond wegens meineed, treft zijn aartsvijand Micha Kat hetzelfde lot wegens bedreiging, belediging en smaad. En net als vorige week viel er bij de zitting afgelopen maandag een hoop te beleven: publiek dat dan niet en dan weer wel de zittingszaal in mag, talloze schorsingen en natuurlijk Kat zelf. Vaak een zelfverzekerde dompteur, maar soms ook aan de rand van het verlies van zelfbeheersing.

Lees meer...

12 sep 2012


De economische omgeving waarin de advocatuur opereert, verandert in rap tempo. Alternatieve (digitale) juridische dienstverleners winnen marktaandeel, opdrachtgevers stellen andere eisen en al die nieuwe marktomstandigheden zijn voor ieder advocatenkantoor voelbaar. Aan de bestuurders de uitdaging om nu leiderschap te tonen en het kantoor met visie en strategisch inzicht door het veranderende landschap te loodsen. Maar hoe? Het Advocatuur Congres 2012 geeft antwoorden.

Lees meer...

Pagina's