Advocatie

31 okt 2012

Het Hof van Discipline heeft een voor aanranding veroordeelde advocaat geschorst voor zes maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Het Hof is daarmee wat milder dan de Raad van Discipline, die de man nog tot zes maanden onvoorwaardelijke schorsing veroordeelde. Het Hof komt tot de lichtere straf, onder meer omdat de advocaat zich laat coachen om herhaling te voorkomen.

Lees meer...
25 okt 2012

Er kwam nog geen strafeis van het Openbaar Ministerie, maar het was een spannende dag in een unieke rechtszaak. De inhoudelijke behandeling in de meineedzaak van ex-rechters Westenberg en Kalbfleisch woensdag was er een van veel herhaling, maar ook met een vordering benadeelde partij namens de heren Poot en een herroeping van een getuigenverklaring. Van 'die man zat altijd bij ons te eten' naar 'hij heeft wel eens bij ons gegeten'.

Lees meer...
24 okt 2012

Start maart 2013. De opleiding is bedoeld voor advocaten, bedrijfsjuristen, functionarissen bij aanbestedende diensten en inschrijvende bedrijven die zich bezighouden met in- en verkooptrajecten, leden van de rechterlijke macht en andere juristen die met aanbestedingsrecht in aanraking komen. Schrijf u nu in!

Lees meer...
24 okt 2012

De juridische wereld verandert in rap tempo. Steeds meer advocaten gaan als zelfstandig ondernemer door het leven. In een veranderende omgeving is er behoefte aan een andere, meer specifieke manier van informatie verkrijgen. Sdu Uitgevers introduceert als eerste uitgever een website die zich volledig richt op het ondernemerschap binnen de advocatuur: www.ondernemendeadvocaat.nl.

Lees meer...
24 okt 2012

Bij de deken of de Raad van Toezicht heeft hij het nog niet kenbaar gemaakt, maar Dion Bartels denkt dat hij in de loop van 2013 een comeback kan maken als advocaat. Dat zegt hij in een interview in een filmpje op YouTube. Dat hij übergeschorst en uiteindelijk geschrapt is, betekent volgens hem niet dat hij nooit meer als advocaat kan werken. Terugkeer is inderdaad mogelijk, geeft de Utrechtse deken toe. "In theorie wel."

Lees meer...
24 okt 2012

Een zoon van een advocaat werd in een strafzaak wegens 'baldadigheid' bijgestaan door twee kantoorgenoten van de vader, naamgever van het advocatenkantoor. Het joch wordt vrijgesproken, waarna er twee verzoeken tot vergoeding van de kosten van rechtsbijstand uitgaan: een van ruim 1800 euro (eerste aanleg), en een van bijna 2400 euro (hoger beroep). Ophoepelen, zegt het gerechtshof Arnhem.

Lees meer...
24 okt 2012

Punt & Van Hapert Advocaten is ter versterking van haar sectie Corporate/Commercial Litigation op zoek naar een talentvolle advocaat-stagiaire, beginnend of ervaren, die theoretisch sterk is onderlegd en feeling heeft bij ondernemerschap. Schuw je de confrontatie niet maar kan je ook diplomatiek zijn? Kortom, ben je geïnteresseerd in het echte advocatenwerk? Stuur dan je sollicitatie met curriculum vitae naar martijnpunt@pvhadvocaten.nl.

Lees meer...
17 okt 2012

Hoe ziet je werk eruit? Je voert juridische probleemanalyses uit. Je zoekt zelfstandig of in teamverband naar de voor de (interne) klant meest bruikbare en praktische oplossing passend in het relevante juridische kader. Je hebt in deze functie een grote mate van betrokkenheid bij de interne klant, hetgeen onder andere met zich brengt dat je pro-actief wijst op relevante juridische ontwikkelingen en op grond van je specifieke juridische kennis een bijdrage levert bij bijvoorbeeld (nieuwe) beleggingsdiensten en beleggingsproducten.

Lees meer...
17 okt 2012

Hoe voldoen we aan de stijgende energievraag als de grote Nederlandse gasvoorraden opraken? Dankzij de aanleg van de gasrotonde kan Nederland de gasvoorziening veiligstellen door aanvoer van gas uit alternatieve bronnen. Tegelijkertijd staat de gasrotonde op gespannen voet met de Nederlandse ambities en verplichtingen de energievoorziening te verduurzamen.

Lees meer...
17 okt 2012

Voor het jaarlijkse Advocatuur Congres heeft initiatiefnemer Bert Hokken een aantal prestigieuze sprekers weten te programmeren. Stuk voor stuk autoriteiten op hun vakgebied, zodat het congres wat Hokken betreft ook dit jaar beschouwd mag worden als een 'hoogwaardige mini-MBA-opleiding', specifiek gericht op bestuurders en directeuren van advocatenkantoren.

Lees meer...

Pagina's