Advocatie

28 nov 2012
Juriaan Mensch

- 'Edelachtbare, neemt u plaats. U verschijnt hier vandaag voor de onafhankelijke Volkstoezichtscommissie voor de rechterlijke macht. De commissie beoordeelt u louter op de niet-juridische kanten van uw functioneren. Voor zover wij weten bent u op juridisch vlak een uitstekende rechter, maar zoals u weet behelst het juridische vandaag de dag nog maar een beperkt onderdeel van het ambt. Moderne rechters gaan met hun tijd mee en leggen verantwoording af tegenover het volk. De commissie zal u helpen om uw gezag weer terug te winnen.'

Lees meer...

28 nov 2012

Maandagavond presenteerde Houthoff Buruma voor de vijfde keer de Bedrijfsjuristen Monitor. Dit maal in het vernieuwde Stedelijk Museum te Amsterdam. Het was er volle bak. Het lijkt er op dat de Nederlandse bedrijfsjuristerij op weg is om een volwassen community te vormen. Een verslag.

Lees meer...
27 nov 2012

Rassers Advocaten te Breda is een pur sang advocatenkantoor met een stevige positie in Breda en daarbuiten. Opgericht in 1907 door onze naamgever Rassers, zijn wij één van de oudste advocatenkantoren van onze regio. De praktijk van Rassers richt zich vooral op ondernemers. Zowel het groot-, midden- en kleinbedrijf als instellingen en overheden worden tot de vaste clientèle van het kantoor gerekend. Rassers kenmerkt zich door een dynamische, stimulerende en collegiale werkomgeving.

Lees meer...
27 nov 2012

Het einde van het jaar nadert snel, wij bieden dit najaar nog verschillende interessante cursussen aan binnen diverse rechtsgebieden. Als u dit najaar nog PE-punten nodig heeft, klik dan snel door voor een overzicht van de cursussen in december!

Lees meer...
21 nov 2012

Boot advocaten is een gerenommeerd niche kantoor gespecialiseerd in vastgoed- en aanbestedingsrecht, Europees recht en (duurzame) energie. Sinds de oprichting in 2003 onderscheiden wij ons door zeer hoge kwaliteit, een trendsettende positie en diepe kennis van de markt. De afgelopen vijf jaar bezetten wij steeds een plek in de landelijke Top-20 ranglijst van PropertyNL van kantoren in vastgoedrecht. Woningcorporaties, vastgoed- en pensioenfondsen, grote beursgenoteerde ondernemingen en overheden rekenen we tot onze vaste klanten.

Lees meer...
21 nov 2012

We spraken voor de rubriek Jurist in Bedrijf met Heleene van Meurs, hoofd Juridische Afdeling en Company Secretary bij de Telegraaf Media Groep (TMG). Het is alweer 25 jaar geleden dat ze bij het bedrijf terechtkwam. Dat ze het bedrijfsleven in ging was overigens meer een kwestie van toeval dan een bewuste keuze. Aanvankelijk wilde ze advocaat worden.

Lees meer...
20 nov 2012

Sinds 1 juli 2012 hebben we in Nederland een nieuw regime voor cassatiezaken. Voorts kan de Hoge Raad bepalen welke zaken hij in behandeling neemt.
Wat zijn de eerste ervaringen? Wat zijn de contouren van het nieuwe 'cassatielandschap'? Tijdens het symposium zullen gerenommeerde sprekers uit de cassatiepraktijk op deze vragen ingaan.

Lees meer...
14 nov 2012

Volgens een uitspraak van de Hoge Raad van eind vorige week is de afroommethode niet van toepassing als het aandeel van een bv in het resultaat van een samenwerkingsverband bestaat uit een percentage in het resultaat van dat samenwerkingsverband. Wordt het aandeel in het resultaat geheel met eigen arbeid verdiend, dan is de afroommethode wel van toepassing.

Lees meer...
14 nov 2012

De rechtszaak tegen Monique van Hal Scheffer, de Haagse advocate die eerder dit jaar werd aangehouden op verdenking van miljoenenfraude, begint op 27 november aanstaande met een regiezitting. Dat laat het Openbaar Ministerie in Den Haag desgevraagd weten. De advocate wordt oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte ten laste gelegd.

Lees meer...
14 nov 2012

De faculteitsbesturen van de universiteiten Utrecht, Leiden en Amsterdam (UVA en VU) zijn tot de conclusie gekomen dat het onmogelijk is om september 2013 te starten met een nieuwe Beroepsopleiding Advocatuur. Volgens de faculteiten is het niet mogelijk om "binnen de termen van de offerte-aanvraag een goed onderwijsprogramma te garanderen, de organisatie goed in kaart te brengen en een realistische en haalbare exploitatie te ontwikkelen."

Lees meer...

Pagina's