Advocatie

31 jan 2013

Allen & Overy gaat 43 niet-juridische medewerkers ontslaan in Europa - waaronder Amsterdam - en de Verenigde Staten, omdat de werkzaamheden die die mensen verrichten worden overgenomen door het support services centre in Belfast. In Amsterdam gaat het om zeven mensen, laat bestuursvoorzitter Arnold Croiset van Uchelen weten.

Lees meer...
31 jan 2013

BarentsKrans is verhuisd naar een modern kantoor in het karakteristieke centrum van Den Haag. Een toegankelijk, open en eigentijds kantoor, dat uitnodigt om te communiceren. Het pand bevindt zich in het hart van de Nederlandse rechtspraak, letterlijk tegenover de Raad van State, de Hoge Raad en de Raad voor de Rechtspraak.

Lees meer...
31 jan 2013

U heeft tot en met maandag 4 februari de tijd om uw inzending voor de Gouden Zandloper voor het beste social media beleid aan ons toe zenden.

KLIK HIER VOOR HET NOMINATIEFORMULIER

Lees meer...
31 jan 2013

Melita van der Mersch en Reimer Veldhuis (foto) zijn per 1 januari 2013 partner geworden bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen. Deze en andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

Lees meer...
30 jan 2013

De redactie is druk bezig met het samenstellen van de nieuwe Stand van de Advocatuur. Die wordt op 22 maart aanstaande gepresenteerd in het WTC in Amsterdam. Net als voorgaaande jaren hebben we een thema gekozen voor het boek: dit jaar is dat advocatuur en social media. Hier alvast een voorpublicatie van een interview dat we voor de Stand hebben afgenomen: Hugo Reumkens, de twitterende bestuursvoorzitter van Van Doorne.

Lees meer...
29 jan 2013

Buren van Velzen Guelen zoekt een ervaren advocaat Insolventierecht voor haar kantoor Den Haag. De sectie insolventierecht van ons kantoor voert een curatorenpraktijk, maar ook een advies- en procespraktijk op insolventie- en vermogensrechtelijk gebied voor ondernemers in uiteenlopende situaties. Deze praktijk is divers en juridisch uitdagend.

Lees meer...
23 jan 2013

Vorige week riepen we u naar aanleiding van het Amerikaanse artikel Why are lawyers such terrible managers? op om ergernissen, misstanden en ander ongerief inzake het werken bij advocatenkantoren aan ons te melden. Het initiatief maakte de tongen los op Twitter en op de groep DutchLawyers LinkedIn, en we ontvingen drie inzendingen. Over pesten, burn out en een rondvliegende nietmachine. Lees en huiver.

Lees meer...
23 jan 2013

Hoe meesterlijk is uw Nederlands? Test uw kennis en zoek de tien fouten op het gebied van spelling, stijl en grammatica in de Van Dale-minitest.

Lees meer...
23 jan 2013

Gisteren vond de eerste zittingsdag plaats in het hoger beroep tegen Jacob Cornegoor, partner bij Spigt Litigators. Door de rechtbank Rotterdam werd hij in 2010 vrijgesproken van valsheid in geschrifte in het zogenaamde havenschandaal. Het Openbaar Ministerie twijfelt echter aan zijn motieven. Getuigen-deskundigen moesten betrokken partijen gisteren vooral meer helderheid geven over het fenomeen legal opinion.

Lees meer...
23 jan 2013

Het is absoluut een trending topic in het bedrijfsleven in het algemeen, maar zeker ook in de advocatuur: wat kunnen advocatenkantoren met social media? Moet je als kantoor regels stellen, beleid maken? Valt er geld mee te verdienen? Wat zijn de valkuilen, waar liggen kansen? Waar is social media gepositioneerd binnen het kantoor: marketing? Business development? De kennisdelers? Of bij de advocaten zelf?

Lees meer...

Pagina's