Advocatie

27 feb 2013

Een advocaat in het arrondissement Groningen is door de Raad van Discipline gewaarschuwd, omdat hij de ouders van een door zelfmoord omgekomen dochter zonder nadere onderbouwing betichtte van 'een attitude die mede de oorzaak is geweest van het lijden van V.J.' (de omgekomen dochter, red.).

Lees meer...

20 feb 2013

Hij kon zelf niet aanwezig zijn in de Haagse rechtbank, naar eigen zeggen wegens zijn geestelijke gesteldheid, maar de inhoudelijke behandeling in de zaak tegen publicist Micha Kat was gisteren dan eindelijk een feit. Kat wordt beschuldigd van onder meer laster, smaadschrift, belaging en valse bommeldingen. Hij laat overigens wel van zich horen; in een schriftelijke verklaring dreigt hij met wraking van, en aangifte tegen het rechtscollege.

Lees meer...

20 feb 2013
Het door de Raad voor Rechtsbijstand gebruikte peer reviewsysteem voor piketadvocaten die werken in het kader van de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (Bopz) is onrechtmatig. Dat heeft het gerechtshof Arnhem onlangs beslist. Volgens het hof maakt het systeem inbreuk op het beroepsgeheim van advocaten, het afgeleide medische beroepsgeheim én de Wet bescherming persoonsgegevens. Lees meer...
13 feb 2013

Vorige week schreven we op deze website dat Nederlands "eerste echt bekende strafpleiter, Max Moszkowicz senior, per 31 december 2012 is uitgeschreven van het tableau". Nou, dat hebben we geweten.

Lees meer...
13 feb 2013

In de maandag begonnen rechtszaak Yellowstone brengt het Openbaar Ministerie elf verdachten voor de rechter voor onder meer poging tot liquidatie, afpersing, oplichting en ook de granaataanslag op het Amsterdamse advocatenkantoor Sorko & Swane in juni 2010. Onder de verdachten de inmiddels geschorste advocaat Edwin Troost.

Lees meer...
13 feb 2013

Wil jij deel uitmaken van een top-team van bij één van de bekendste bedrijven van Nederland? Ter versterking van de afdeling Corporate Legal & Regulatory (CLR) van KPN zijn we op zoek naar twee Legal Counsels. We hebben een vacature in het sub-team dat het segment Consumer ondersteunt en in het sub-team voor de Zakelijke Markt.

Lees meer...
06 feb 2013

BarentsKrans is verhuisd naar een modern kantoor in het karakteristieke centrum van Den Haag. Een toegankelijk, open en eigentijds kantoor, dat uitnodigt om te communiceren. Het pand bevindt zich in het hart van de Nederlandse rechtspraak, tegenover de Raad van State, de Hoge Raad en de Raad voor de Rechtspraak.

Lees meer...
06 feb 2013

In de nieuwe rubriek Wat heb ik nu aan mijn bef hangen? deze week het relaas van de 74-jarige Hans van Eck - inmiddels beroemd - die maandag opnieuw een hoorzitting had over zijn toetreding tot de balie. Zijn strijd is ruim in de media verslagen, dus anders dan anders verschijnt zijn bijdrage hier niet anoniem. Relaas 2 gaat over een getrouwd advocatenstel... Werkzaam op hetzelfde kantoor...

Lees meer...
06 feb 2013

Nederlands eerste echt bekende strafpleiter, Max Moszkowicz sr., is per 31 december 2012 uitgeschreven van het tableau. Een historisch moment. Ondanks dat hij al jaren niet meer als advocaat werkt, staan we hier even stil bij dit officiële afscheid van de balie.

Lees meer...