Advocatie

17 dec 2008

Jonge advocaten kiezen voor meer individuele vrijheid en groei. De nieuwe generatie advocaten zijn "Chips": dat is een Conscious Happy Independent Professional. In de 80'er jaren hadden we de yup, nu hebben we te maken met de Chip.

Lees meer...
09 dec 2008

Inmiddels hebben advocaten van twintig verschillende advocatenkantoren deelgenomen aan het onderzoek van de Cultural Capital Group naar Cultuur in de Top 50 Advocatuur. Dat is mooi, maar het kan natuurlijk nog beter. Vandaar deze herhaalde oproep: bent u advocaat bij een Top 50 kantoor, vult u dan de vragenlijst in. Het kost slechts 10 minuten. Deelname is anoniem en gegevens over uw kantoor blijven vertrouwelijk.

Lees meer...
03 dec 2008

De voorganger van Eversheds Faasen, Faasen & Partners, heeft een advocatenkantoor midden in de oceaan. Virtueel dan, in Second Life. Het kantoor bestaat uit drie eilanden. Een carrière-eiland, een kantooreiland en een presentatie-eiland. Het kantoor verwacht veel van 3D-toepassingen voor advocatenkantoren als virtuele ontmoetingsplek en marketingtool. Het Second Life-kantoor is een experiment.

Lees meer...
25 nov 2008

Advocatie.nl sprak met kenners van de advocatuur over de beroepsgroep. Deze week is het woord aan Lokke Moerel, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en lid van de diversiteitscommissie van de Orde. Zij kijkt met tevredenheid terug op de werkzaamheden van de commissie in de afgelopen drie jaar. "We hebben een 'zeurverhaal' omgevormd tot een issue dat de aandacht van het bestuur van de kantoren verdient."

Lees meer...
19 nov 2008


Christ'l Dullaert
Le Tableau
Over het algemeen val ik u niet lastig met mijn privé belevenissen, maar een mooie uitzondering is wat ik twee weken geleden in Kenia voor mijn ogen zag gebeuren. Een kudde zebra's staken een rivier over. Dagenlang hadden de zebra's gewacht op een goed moment, of misschien wel gewacht op een leider die als eerste overstak. Op een gegeven moment was het zover. Een heel idyllisch plaatje, ware het niet dat een grote partij krokodillen op de loer lag. Natuurlijk overleefden sommige zebra's de oversteek niet.
Lees meer...
19 nov 2008

In het jaarverslag (2007) van de Nederlandse Orde van Advocaten wordt het begrip professionele moraliteit geïntroduceerd, zonder dat daarbij wordt aangegeven wat daar precies onder verstaan moet worden. In deze bijdrage geeft professor Rob van Otterlo (op persoonlijke titel) inhoud aan het begrip professionele moraliteit. Hij kijkt vanuit zijn leerstoel Organisatie van de juridische dienstverlening naar dit begrip, en wat het zou kunnen betekenen voor advocaten.

Lees meer...
18 nov 2008

De twintig grootste kantoren van Nederland onderscheiden zich in de communicatie weinig van elkaar. Voor potentiële klanten zijn de onderlinge verschillen pas zichtbaar na grondige analyse van de aangeboden informatie. Tot die conclusie komt communicatiebureau Van Zandbeek Kroese in het onderzoek Positionering van advocatenkantoren.

Lees meer...
12 nov 2008

Gistermiddag vond in de altijd chique "Industrieele Groote Club" in hartje Amsterdam het clubseminar "Pitch, Product en Prijs" plaats. Advocatie.nl ging op bezoek om te achterhalen of de veelbelovende subtitel "3 P's voor een succesvol kantoor" werd waargemaakt.

Lees meer...
11 nov 2008

In zijn toespraak op het laatste Ordecongres merkte Harm Brouwer terecht op dat in het jaarverslag van de Orde het begrip "professionele moraliteit" wordt gebruikt, maar dat verdere uitwerking ontbreekt. Advocatie.nl pakte de handschoen op en vroeg drie experts hun licht op dit begrip laten schijnen in een serie essays over Integriteit. Deze week deel twee van de hand van prof. Floris Bannier, bijzonder hoogleraar Advocatuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Lees meer...

Pagina's