Advocatie

16 apr 2008

In Amerika hoort kostenbesparing voor de cliënt bij de dienstverlening. Dus verplaatsen veel Amerikaanse advocatenkantoren werk naar India. De Indiase advocaten hebben zich gespecialiseerd in het Amerikaanse rechtssysteem en nemen eenvoudige juridische taken over, meldt Time Magazine vorige week. In Nederland zal het zo'n vaart niet lopen.

Lees meer...
15 apr 2008


Christ'l Dullaert
Le Tableau
Zelf ben ik sinds een paar weken de trotse bezitter van een iPhone, een cadeautje uit de VS. Prachtig ding: bellen, navigeren, sms, e-mail, iPod, spelletjes en video's. Kortom, alles binnen vingerbereik. Ik weet nu ook pas echt wat een podcast is, ook al had ik er al veel over gelezen. Maar degenen die al een Blackberry hebben, kennen de zegen of de vloek van dit soort apparaten: je bent altijd bereikbaar…

De ellende is dat dit soort apparaten een reactieve professional van je maken. Je reageert constant op alles wat binnenkomt. Maar is dat ook datgene waar je je die dag mee bezig moet houden?

Lees meer...
02 apr 2008


Christ'l Dullaert
Le Tableau
Zeilvakanties, skivakanties…de kantooruitjes worden steeds kostbaarder en nemen veel tijd in beslag. Vroeger was je er met één dag vanaf, maar tegenwoordig moet je minstens een lang weekend of een midweek met elkaar weg.

Vroeger klaagde de leiding van kantoren nog wel eens over deze uitjes (verlies van declarabele uren), maar tegenwoordig is dat anders. Nu klagen de deelnemers - de deelnemers voor wie het allemaal gedaan wordt!
Lees meer...