Advocatie

20 mei 2008

Rechtenstudenten willen goede primaire arbeidsvoorwaarden, maar ook een aansprekende bedrijfscultuur, flexibele werktijden en aandacht voor het privéleven. Weer anderen willen scheiding van werk en privé: zij nemen liever geen werk mee naar huis en willen 's avonds en in het weekend vrij. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Imago Blauwdruk Arbeidsmarkt Juristen van Blauw Research dat op 13 mei is gepresenteerd. Advocatenkantoren "lijken weer wat aan populariteit te winnen en worden vaker dan in 2007 overwogen als mogelijke werkgever," aldus de onderzoekers.

Lees meer...
20 mei 2008


Christ'l Dullaert
Le Tableau
De advocatuur drijft succesvol mee op de economische groei. Er zijn al veel miljonairs onder de advocaten. Hoe houd je hen voor dat ze tóch iets verkeerd doen? "Advocaten die simpelweg meedrijven op de golven, zijn naar mijn mening geluksvogels, geen visionaire ondernemers."
Lees meer...
13 mei 2008

Veel Amerikaanse advocatenkantoren hebben betaald zwangerschapsverlof tot ongekende lengtes opgeschroefd om vrouwen - en ook mannen - binnen boord te houden. Een andere oplossing voor het probleem van uittredende advocaten als gevolg van te hoge werkdruk: een advocatenkantoor zonder minimum urentargets. "Omdat we onze advocaten geen minimum urentargets in de maag splitsen, kunnen ze hun tijd op zinvolle en efficiënte wijze besteden. Dat is zeldzaam en wordt door klanten gewaardeerd."

Lees meer...