Advocatie

30 jul 2008

De meeste Britse advocaten zien een partnerschap met accountants wel zitten. Dat blijkt uit een onderzoek van communicatie-adviesbureau Spada. Vanaf 2011, als de Legal Services Act (LSA) in werking treedt, wordt het voor advocaten mogelijk allerlei flexibele combinaties te vormen met hun praktijk. Ook niet-juristen kunnen dan partner worden.

Lees meer...
29 jul 2008


Christ'l Dullaert
Le Tableau
De zomerperiode is voor sommigen een ideaal moment voor politieke besluitvorming. Je kunt bijvoorbeeld een genomen besluit heroverwegen en terugdraaien. De lastposten die er niet zijn, kun je passeren. Kortom, een goed moment om er eens even wat door te drukken zonder al teveel weerstand. Maar pas op: het is korte termijn winst.
Lees meer...
15 jul 2008

Minister Hirsch Ballin van Justitie had het al eerder aangekondigd, maar sinds afgelopen vrijdag ligt er ook een kabinetsbesluit: bachelors HBO-rechten krijgen toegang tot de togaberoepen als ze de bacheloropleiding aanvullen met een schakelprogramma, en ze daarna de universitaire Master behalen. Deze doorgestroomde HBO'ers kunnen straks advocaat, rechterlijk ambtenaar in opleiding en (kandidaat)notaris worden.

Lees meer...
08 jul 2008

Op 11 november aanstaande organiseert KSU het seminar De drie onmisbare P's voor een succesvol advocatenkantoor. Sprekers zijn Paul de Jonge (LegalBenchmarket, zijn onderwerp is Pitchen), Gerard Tanja (Temporal Tanja Consulting, Productontwikkeling) en Jaap Bosman (Houthoff Buruma, Prijsstelling). Dagvoorzitter is professor Rob van Otterlo (UvA). In een serie artikelen lichten we alvast een tipje van de sluier: in deze eerste aflevering Jaap Bosman over de prijsstelling van juridische dienstverlening.

Lees meer...
01 jul 2008

De markt voor octrooi- en merkenbureaus gaat de komende vier à vijf jaar stevig op de schop. De internationalisering, de komst van private equity bedrijven en het samenvoegen van octrooi- en merkenrechtbureaus zullen zorgen voor schaalvergroting. Die voorspelling doet Bas Kist van Shieldmark.Zacco. Shield Mark fuseerde zelf in maart 2008 met het Scandinavische Zacco.

Lees meer...