Advocatie

27 jan 2009

Er is dit jaar het nodige gesproken over de hoge tarieven van de advocatuur. Rob van Rooij, directeur van XS2Justice, zoekt de oorzaak en oplossing in marktwerking en efficiënter werken. Met zijn franchiseformule voor juristen richt hij zich op de middengroepen van de juridische markt, "daar waar de advocatuur werk laat liggen". Omvang van die markt: ruim drie miljard euro. Deel zes van een serie van zeven gesprekken met kenners van de advocatuur.

Lees meer...
20 jan 2009

De top van advocatenkantoren onderscheidt zich weinig van elkaar, berichtte Advocatie.nl in november vorig jaar. Dat dit bericht niet aan actualiteit heeft ingeboet, mag blijken uit het feit dat de kantoren Lexence en Van Doorne zich sinds enige tijd bedienen van dezelfde reclameleus. Van Doorne heeft het over "De wet van Van Doorne", bij Lexence ontdekt u "De wet van Lexence".

Lees meer...

14 jan 2009

U heeft het kunnen lezen in het Advocatenblad van de afgelopen week: op 10 februari organiseert KSU het clubseminar Uw kantoor in kredietcrisis. Eén van de sprekers is Bert Duurland, sectorhoofd professionele diensten & ICT van ING. Hij zal tijdens de bijeenkomst ingaan op de gevolgen van de kredietcrisis. "De directe gevolgen van de kredietcrisis voor de advocatuur vallen mee, maar let op, uw klanten hebben er - afhankelijk van de sector waarin ze werkzaam zijn - wel degelijk mee te maken."

Lees meer...
13 jan 2009

Als je het boek Zo werden wij rijk van Thomas Lepeltak (ja ja, de man achter het Stan Huygens Journaal van De Telegraaf) zou moeten geloven, dan zijn de echte ondernemers eenvoudige jongens met een matig intellectueel niveau, die keihard gewerkt hebben. Laten we de heer Lepeltak niet in alles geloven, maar interessant zijn de verhalen van zijn "echte" ondernemers wel. Wat maakte hen groot? Hoe gingen zij om met slechte tijden?

Lees meer...
06 jan 2009

Even geen zin om declarabel bezig te zijn? Dat komt mooi uit. Advocatie.nl weet uw kostbare tijd wel te vermorsen met een Youtube-compilatie van de hand van de Nederlandse advocatuur. Gaat u maar eens lekker zitten voor deze verzameling volstrekt nutteloos beeldmateriaal, met onder meer witte tijgers, snelle auto's en gezapige bedrijfsuitjes.

Lees meer...