Advocatie

27 mei 2009

Afgelopen maandag is het Nationaal Juridisch Salarisonderzoek Advocatuur van KSU Uitgeverij en RaymakersvdBruggen van start gegaan. De enquĂȘte is verstuurd naar ruim 500 adressen. Het doel van het Nationaal Juridisch Salarisonderzoek Advocatuur is tweeledig: het verschaffen van inzicht over beloningen aan (aanstaande) advocaten enerzijds, en het verstrekken van informatie aan advocatenkantoren anderzijds, zodat die hun belonings- en HRM-beleid kunnen toetsen en vorm kunnen geven.

Lees meer...
19 mei 2009

In onzekere tijden probeert men te ontdekken hoe lang de onzekerheid gaat duren. Er wordt dus meer literatuur geraadpleegd, en ook websites als Advocatie.nl kunnen zich in stijgende bezoekersaantallen verheugen. Men kan dat zien aan de website statistieken. Maar wat moeten we nu doen? Wat is de juiste strategie? Kansen pakken?

Lees meer...
06 mei 2009

Er komen steeds meer ondernemingen die eenvoudige juridische dienstverlening en oplossingen bieden voor een laag tarief. Een trend die al gaande was, maar onder invloed van de economische crisis in een stroomversnelling is geraakt. Laten advocatenkantoren werk liggen, en zijn deze juridische Euroshoppers een nieuwe concurrent? "Ik denk dat de advocatuur een miljard euro laat liggen."

Lees meer...