Advocatie

21 jul 2009

Het is nu de juiste tijd om te luisteren. Extern; naar cliënten. Intern; naar goede ideeën uit eigen gelederen. Het eerste had natuurlijk de afgelopen jaren ook moeten gebeuren, dat hoort immers in de genen te zitten. Maar nu moet dit meer dan ooit. Het is op dit moment een absolute 'buyers market'. De cliënten bepalen met wie zij in zee gaan en tegen welke prijs.

Lees meer...
21 jul 2009

Barrister Marc Beaumont is van alle blaam gezuiverd in de zaak die tegen hem was aangepannen door zijn cliënt, solicitor Anal Sheikh (foto). Zij beweerde dat Beaumont de uren die de twee gezamenlijk in bed doorbrachten, gedeclareerd zou hebben a raison van 250 Britse pond per uur. "Totally without merit", heeft Justice Simon nu geoordeeld.

Lees meer...
07 jul 2009

De krant Independent heeft onlangs een lijst opgesteld van de 10 meest belachelijke rechtszaken ooit, deels ontleend aan al langer bestaande lijstjes. Natuurlijk spelen vrijwel alle zaken in de Verenigde Staten, het land van de 79-jarige Stella Liebeck. Zij stelde in 1992 McDonalds aansprakelijk wegens het serveren van te hete koffie, en kreeg 2,9 miljoen dollar schadevergoeding toegewezen. Dankzij Liebeck zagen een hoop goudzoekers een kans. Zo was er de man die klaagde over de ondeugdelijke bierbril van Budweiser...

Lees meer...
01 jul 2009

Geen zin om de juridische hersenkwabben deze warme dag aan het werk te zetten? Dat begrijpen we op de Advocatie-redactie maar al te goed, en wij drukken uw productiviteit dan ook met plezier. Leun lekker achterover en laat u mee voeren langs lukraak geselecteerde online onhandigheden van uw confrères uit de donkere krochten van het internet.

Lees meer...