Advocatie

28 apr 2010

Door de IJslandse aswolk zat ik een kleine week vast in New York. Er zijn natuurlijk beroerdere steden om vast te zitten, maar ik merkte wel dat - vanaf het moment dat het duidelijk was dat ik langer 'moest' blijven - mijn vakantiegevoel ook voorbij was. Je moet jezelf op zo'n moment gewoon opnieuw 'programmeren'. Dat brengt me op de vraag: wat is plan B, als het anders loopt dan u dacht?

Lees meer...
28 apr 2010

De generatiekloof tussen vennoten en jonge high potentials manifesteert zich steeds duidelijker. Dat blijkt uit een reeks brainstormsessies die Temporal Tanja organiseerde met high potentials van de Top 50 van advocatenkantoren. De nieuwe generatie professionals neemt in rap tempo stelling op de werkvloer, en leidinggevenden doen er verstandig aan zich goed rekenschap te geven de wensen en verlangens van deze nieuwe generatie. Gebeurt dit niet, dan verzuimt u de millenials te motiveren. Is dat erg? Ja, want deze generatie marcheert anders zo het pand uit.

Lees meer...
21 apr 2010

Doe mee aan de e-Court Challenge, de eerste online pleitwedstrijd van Nederland, en win 6 VIP-Business Seats voor de finale op het Centre Court op zondag 3 oktober aanstaande van de AFAS Tennisclassics te Eindhoven. Voor u zelf, en maximaal vijf van uw cliënten die het proefproces als Meelezende Partij hebben gevolgd. Ontmoet onze nationale tenniskampioenen van weleer: Jacco Eltingh en Paul Haarhuis. En zie de huidige tennistop in actie.

Lees meer...
21 apr 2010

Amerikaanse claimbonanza in de polder. Een bejaarde klant van Advocaten & Notariskantoor Custos te Waalre mieterde van de trap een donkere archiefkelder in, en kwam er niet best vanaf. Claims - van kledingkosten door een professionele customiére tot vergoeding van immateriële schade wegens 'secundaire victimisatie' - moeten de pijn nu verzachten. "Een degradatie tot ordinaire geldwolverij," aldus Custos.

Lees meer...
07 apr 2010

Outsourcing: het is één van de huidige buzzwords in de advocatuur, zeker ook in de buitenlandse pers. In Groot Brittannië en de VS is outsourcen van juridisch werk naar het buitenland al ver gevorderd. Wat zal de impact zijn op de Nederlandse advocatuur? Advocatie sprak met één van de grootste Legal Process Outsourcing-dienstverleners (LPO's) ter wereld. Derk Kropholler vice-president Legal Process Outsourcing van CPA Global: "Bedrijfsjuristen lopen nu vaak met lood in de schoenen naar Finance met de hoger uitgevallen advocaatrekening. Hij staat dan voor gek."

Lees meer...
07 apr 2010

Innovatie binnen de juridische dienstverlening. Blijft u aan de zijlijn staan? Maar waarop baseert u uw advies dan aan cliënten over e-Court? Alleen "van horen zeggen", of...? Doet u mee aan de e-Court Challenge 2010? De eerste online pleitwedstrijden van Nederland! Van maandag 7 juni t/m vrijdag 2 juli 2010. Ga de uitdaging aan en oordeel zelf!

Lees meer...