Advocatie

18 aug 2010

Waar al lang over gespeculeerd werd in Groot Brittannië, in aanloop naar de implementatie van de Legal Services Act (LSA), is nu een feit: de start van het eerste, volledig met private equity-kapitaal gefinancierde advocatenkantoor MJ Hudson. Het kantoor kan andersom ook aandeelhouder worden in zaken waar zijn investeerders een belang in hebben, en in de private equity bedrijven zelf.

Lees meer...
18 aug 2010

Een Amsterdamse partner van DLA Piper was uitgenodigd om een powerpoint-presentatie te verzorgen op kantoor bij een cliënt, Orangefield Trust. Het liep uit op een interraciale porno-diashow, nadat de partner zijn USB-stick met autoplay functie in de door Orangefield aangeleverde laptop stak, aldus website Rollonfriday afgelopen vrijdag. We trokken uiteraad meteen aan de bel.

Lees meer...
18 aug 2010

Bedrijfsjuristen van grote, internationaal opererende bedrijven geven bij de aanbesteding van hun internationale juridische werk de voorkeur aan Britse advocatenkantoren boven Amerikaanse. 53% van duizend ondervraagde bedrijfsjuristen kiest voor een Brits kantoor, terwijl 34% kiest voor een Amerikaan. Als ze bij deals in meer dan drie juridisdicties moeten kiezen, dan noemt 70% Britse kantoren, en 30% Amerikaanse kantoren. Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse onderzoeks- en adviesbureau Acritas.

Lees meer...
18 aug 2010

Herkent u dit: na een goede vakantie betekent het opnieuw naar kantoor gaan ook een beetje een nieuwe start. Alsof het Nieuwjaar is. Wat gaat er de komende tijd gebeuren? Wat is iedereen van plan ? Wat zijn de laatste roddels?

Lees meer...
18 aug 2010

Veel advocatenkantoren zullen de komende jaren te maken krijgen met een sterk teruglopende insolventieomzet. Daarnaast zullen nieuwe concurrenten steeds actiever de juridische markt bewerken en hierdoor de markt verder verdelen. Kantoren die niet de juiste strategische keuzes maken, zullen in zwaar weer terecht komen. Een congres dat kantoren helpt in het maken van belangrijke strategische en organisatorische keuzes, is het Advocatuur Congres 2010. Dat vindt plaats op 30 september en 1 oktober te Utrecht.

Lees meer...