Advocatie

29 sep 2010

Advocaten worstelen met het beheren van de enorme hoeveelheid aan elektronisch opgeslagen informatie, zelfs in die mate dat ze er zaken door verliezen, een vertraging in een zaak oplopen of door een rechter een strafmaatregel kregen opgelegd. Dat stelt softwarebedrijf Symantec in een gisteren uitgebracht persbericht op basis van een onderzoek onder 5000 advocaten uit Europa, Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten, waaronder 500 Nederlanders. 58% van de Nederlandse respondenten vraagt om betere zoektechnologie waarmee elektronisch opgeslagen informatie kan worden geĆÆdentificeerd, bewaard en verwerkt.

Lees meer...
22 sep 2010

Van de elpee Sgt Peppers Loneley Hearts Club Band van The Beatles komt het lied When I grow older. De toen nog jonge Beatle Paul McCartny mijmerde over zijn toen nog zeer ver weg lijkende 64e verjaardag. Inmiddels is Sir Paul de 65 al gepasseerd. Durft u er wel eens over te denken hoe de advocatuur er uit ziet als u 64 bent? Ik weet dat de meeste lezers van Advocatie jong zijn, er zijn vermoedelijk weinig lezers van 64 jaar of ouder. Maar toch...

Lees meer...
15 sep 2010

Bij RTL Z is maandag een reclamecampagne van Lexence Advocaten & Notarissen van start gegaan. Daarmee is Lexence naar eigen zeggen het eerste Nederlandse advocatenkantoor dat met een corporate campagne op televisie te zien is. De woordvoerder van kantoor wil niet zeggen hoeveel geld er mee gemoeid is, maar stelt dat "adverteren bij doelgroepzender RTL Z kan concurreren met adverteren in de landelijke dagbladen".

Lees meer...
01 sep 2010

Advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer betaalt het hoogste bruto jaarsalaris (inclusief dertiende maand en vakantietoeslag) aan 1e jaars advocaat-stagiaires en 4e jaars en 7e jaars advocaten. Dat blijkt uit het Salarisonderzoek 2010 dat KSU Uitgeverij voor de tweede keer samen met RaymakersvdBruggen heeft uitgevoerd. Belangrijke opmerking vooraf: veel kantoren uit de Top 50 nemen niet jaarlijks, maar iedere twee jaar deel aan het onderzoek. Stibbe, vorig jaar koploper bij de 1e jaars, en Baker & McKenzie, in 2009 aan kop bij de 4e en 7e jaars, deden dit jaar niet mee. Voor een vollediger beeld van de salarissen in de advocatuur is het dus aan te bevelen om de resultaten van dit jaar te leggen naast die van vorig jaar.

Lees meer...
01 sep 2010

Dirkzwager advocaten & notarissen heeft een applicatie ontwikkeld die sinds vorige week vanuit de Apple Store te downloaden is. Met hun juridische applicatie voor de iPhone of iPad krijgt de gebruiker toegang tot de kennisportal van Dirkzwager. Daar zijn artikelen te vinden die het kantoor publiceert over de verschillende vakgebieden.

Lees meer...