Advocatie

30 mrt 2011

De winkelketen Co-op gaat vanaf oktober van dit jaar juridische diensten leveren via het netwerk van eigen banken. Dat meldt Legal Week. De bankfilialen moeten daarmee een one stop shop worden voor financieel en juridisch advies. De tak voor juridische dienstverlening van Co-op begon in 2006 met drie mensen, thans zijn er 370 mensen in dienst.

Lees meer...
25 mrt 2011

Nog meer dan in voorgaande jaren is het voor ambitieuze advocatenkantoren van belang in te spelen op veranderende marktomstandigheden. De concurrentie wordt steeds agressiever, nieuwe spelers doen hun intrede, internet is niet meer weg te denken en de klant handelt eenvoudige juridische kwesties zelf af. Het thema van het Advocatuur Congres 2011 is daarom: Veranderen en Innoveren.

Lees meer...
23 mrt 2011

Traditionele marketingactiviteiten - zoals publiceren in vakbladen, spreken op congressen en het organiseren van relatie-evenementen - zijn volgens marketeers van advocatenkantoren het meest effectief. Sponsoring en adverteren en de inzet van social media of direct mailings worden beduidend minder effectief geacht. Dat blijkt uit het gisteren door Annalise Market Intelligence gepubliceerde rapport Het belang van marketing in de advocatuur. Onderzoeksleider Barend van de Kraats: "Men blijft vooral doen wat men al deed."

Lees meer...
16 mrt 2011

De Amerikaanse general counsel van Wolverine, een grote producent van schoenen en vrijekleding, heeft zich nogal laatdunkend uitgelaten over de marketingspeak van advocatenkantoren. In een variant op een bekende Amerikaanse reclame van hondenvoer: "Bla bla bla, naam advocatenkantoor, bla bla bla."

Lees meer...
09 mrt 2011

Misschien heeft u gehoord of gelezen over vrouwendag? Er wordt bijvoorbeeld gesproken over de beroerde positie van vrouwen in Turkije. Lekker ver weg. Maar hoe is het vandaag de dag eigenlijk bij ons?

Lees meer...
02 mrt 2011

Al eerder gepubliceerd op Advocatie Snelnieuws, maar een herhaling waard: een 23-jarige rechtenstudent 'wraakte' onlangs de hulpofficier van justitie toen hij werd ingesloten op verdenking van openlijk geweld. Hij kreeg het advies om het wetboek er nog maar eens bij te pakken, aldus de Flevocourant.

Lees meer...
02 mrt 2011

De rechtbank Rotterdam maakt zich in een uitspraak van 3 februari jongstleden boos over het geknoei van advocaten met het indienen van een verzoekschrift over ouderlijk gezag op tegenspraak, terwijl dat helemaal niet nodig was. De rechtbank "vermag niet in te zien", is "verrast" en wijst op strijd met de gedragsregels hetgeen "buitengewoon kwalijk" is. Het advocatenkantoor in kwestie verzet zich niet tegen de conclusies van de rechtbank. Advocaat en naamgever van het kantoor M. Nasrullah: "Het is fout gegaan. We zullen de controlemechanismen ten aanzien van advocaatstagiaires aanscherpen."

Lees meer...
02 mrt 2011

In een serie artikelen besteden we aandacht aan het veranderende landschap van de juridische dienstverlening, vooral in relatie tot de advocatuur en bedrijfsjuristen. Rechtsbijstandverzekeraars, bedrijfsjuristen, Legal Process Outsourcing en gerechtsdeurwaarders passeerden al de revue. Hier het derde en laatste deel: differentiatie aan de onderkant van de markt en de aanstaande verhoging van de competentiegrens.

Lees meer...