Advocatie

31 aug 2011

Door groeiende concurrentiedruk zullen ook kleine en middelgrote advocatenkantoren marketing serieus moeten gaan nemen. Dat is de conclusie van het onderzoek Stand marktgericht ondernemen advocatuur van Meesters in Marketing. Een preek voor eigen parochie van het marketingbureau natuurlijk, want u moet vooral iets laten doen aan het enorme hiaat in uw kennis van marketingzaken. Toch willen we u enkele resultaten niet onthouden.

Lees meer...
31 aug 2011

Het toelaten van niet-advocaten tot het bestuur van een advocatenkantoor was tot voor kort niet toegestaan. De inwerkingtreding van de wijziging van de Verordening op de praktijkrechtspersoon op 1 januari 2010 betekende echter niet veel meer dan een codificatie van de praktijk waarin niet-advocaten via een omweg toch al jaren in besturen zitting namen. En niet voor niets. De ervaringen zijn positief, zo blijkt uit een kleine rondgang langs enkele kantoren.

Lees meer...
31 aug 2011

Nederland heeft de Haarlemse rechter Van der Meer die af en toe flink uithaalt naar advocaten, zijn Amerikaanse equivalent heet Sam Sparks. De rechter ergert zich mateloos aan te lang uitgesponnen discovery-procedures, en laat dat weten via uitnodigingen voor zittingen, soms zelfs in rijm. Vorige week nodigde hij advocaten uit voor een "kleuterschoolfeestje, bedoeld voor advocaten die niet in staat zijn om te praktiseren op het niveau van een eerstejaars rechtenstudent".

Lees meer...
24 aug 2011

"Wij hebben er eens onderzoek naar gedaan: we zouden ons klantenbestand met meer dan de helft terug kunnen brengen zonder daar in termen van omzet en winst last van te hebben. Mede gelet op de problematiek van de conflict of interest zal het beperken van het klantenbestand de komende jaren actueler worden." Dat zei key note speaker Stephen Denyer van Allen & Overy gisteren tijdens een seminar, voorafgaand aan het AIJA-jaarcongres in Amsterdam.

Lees meer...
17 aug 2011

Voor wie het eerdere bericht deze zomer gemist heeft: Advocatie.nl is sinds enkele weken ook goed leesbaar op smartphones als de Blackberry, iPhone en andere merken. Advocatie Mobiel is platform-onafhankelijk, en als u de website met een smartphone bezoekt, dan wordt u automatisch doorgeleid naar de mobiele versie. Er wordt nu een tijdje proefgedraaid, later volgen ook andere websites als Bedrijfenjurist en Novocatie.

Lees meer...
17 aug 2011

In de Verenigde Staten strijdt een advocatenkantoor voor de mogelijkheid om externe 'non-lawyer'-investeerders en aandeelhouders aan te trekken voor advocatenkantoren. In een poging de overheid zo ver te krijgen om de wet te moderniseren, klaagt Jacoby & Meyers vier raadsheren aan van het New York Supreme Court. In Engeland is deze strijd al gestreden.

Lees meer...
17 aug 2011

Google Ventures maakte afgelopen vrijdag bekend deel uit te maken van de groep investeerders die 18.5 miljoen dollar (12.9 miljoen euro) steken in het Amerikaanse bedrijf Rocket Lawyer, volgens eigen zeggen the fastest growing online legal service. Dat meldt de Nederlandse Orde van Advocaten op haar website.

Lees meer...