Advocatie

28 sep 2011

De werkgroep Legal 2020 organiseerde vorige week donderdag ten kantore van Sdu een rondetafelbijeenkomst met marketeers en business developers van tien grote advocatenkantoren. Het onderwerp van gesprek: hoe ziet het juridische landschap eruit in 2020, bezien vanuit het perspectief van marketing? Over een paar zaken zijn de aanwezigen het roerend eens: marketing wordt steeds meer gezien als een volwaardige discipline binnen de advocatuur, en kantoren krijgen nog heel wat te stellen met de nieuwe generatie. "Je kunt nu eenvoudigweg niet meer werven en selecteren zoals aan het eind van de vorige eeuw."

Lees meer...
28 sep 2011

In de serie Jurist in Bedrijf laten we bedrijfsjuristen aan het woord over onder meer het delen van kennis en over de interne positie van de bedrijfsjurist. De vierde in de serie is Marten Bezemer, sinds tien jaar hoofd van de juridische afdeling van Plantronics in Hoofddorp. "Het geeft veel voldoening om te merken dat we met zo'n klein juridisch team onderwerpen kunnen tackelen waar bedrijven als Microsoft en IBM ook tegenaan lopen."

Lees meer...
21 sep 2011

Opleider Acculaw is door de Solicitors Regulation Authority geautoriseerd om advocaten en in-house counsel op te leiden. Acculaw stelt goedkoper en efficiënter te werken. The Lawyer noemt de plannen 'groundbraking'. Advocatenkantoor Olswang is inmiddels ingestapt.

Lees meer...
21 sep 2011

In de nieuwe serie Jurist in Bedrijf laten we bedrijfsjuristen aan het woord over onder meer het delen van kennis door advocatenkantoren en over de interne positie van de bedrijfsjurist. De derde in de serie is Igno Hermans van Friesland Bank, sinds vier jaar directeur Juridische Zaken & Compliance. "Soms ben je de hekkensluiter die heel weinig tijd heeft om juridisch advies te geven."

Lees meer...
21 sep 2011

Hoe positioneer je je als advocatenkantoor op de markt? We vragen het merkstrategie-deskundige Edward Hissink. "Een sterk merk maakt het voor de beslisser een stuk gemakkelijker."

Lees meer...
21 sep 2011

Hoe staat het met Rechtencommentaar, de nieuwe website die een alternatief moet gaan vormen voor de traditionele ontsluiting van commentaren op jurisprudentie en wet- en regelgeving door uitgevers? We vroegen het Peter Piepers van het Platform Advocatenkantoren Uitgevers Contacten, in het dagelijks leven werkzaam bij Van Doorne. "We zijn nu nog aan het polderen en proberen alle actoren, waaronder ook de uitgevers, aan boord te krijgen."

Lees meer...
14 sep 2011

Langzaam, heel langzaam, vinden advocatenkantoren een stem in het marketinggeweld van juridische dienstverleners. Maar wat is het eigenlijk dat je verkoopt, en hoe doe je dat? "Het is dus niet alleen: 'ik ben advocaat, ik weet hoe het juridisch zit, kom maar bij mij', maar ook vragen: hoe zien jullie het? Wat is dienstbaar?"

Lees meer...
12 sep 2011

Bij deze vragen wij uw medewerking aan de Enquête Kennismanagement Advocatuur. Die heeft als doel om meer inzicht te krijgen in de volgende vragen: hoe kijken advocaten aan tegen kennismanagement, en wat vinden ze van de invulling van deze functie binnen hun kantoor?

Lees meer...
07 sep 2011

Kruip in de huid van... is de titel van een populair radiospelletje. Het zou ook het mantra van advocaten moeten zijn, tenminste als u de rapportages van de Financial Times wilt geloven.

Lees meer...
07 sep 2011

Voor de website Bedrijfenjurist.nl interviewen we met regelmaat bedrijfsjuristen over onder meer het delen van kennis door advocatenkantoren en zijn of haar interne positie binnen het bedrijf. Omdat wij denken dat deze serie ook interessant is voor advocaten, plaatsen we de komende weken de eerste serie interviews ook op Advocatie. We trappen af met Klaas Evelein, sinds 2005 legal counsel bij Unilever. Voor die tijd was hij advocaat bij Boekel de Nerée en SOLV Advocaten.

Lees meer...

Pagina's