Advocatie

19 okt 2011

"Bij e-Court hadden we een idee," zo is te lezen op de website van de internetrechtbank. "Wat nu als we civiele conflicten niet door een rechter laten beoordelen maar door ervaren, onpartijdige juristen uit de praktijk. Zouden we die uitspraak afdwingbaar kunnen maken?" Niet altijd, blijkt uit de twee recente uitspraken waarin exequaturverzoeken van e-Court werden afgewezen. Teleurgesteld is initiatiefneemster Henriƫtte Nakad echter allerminst.

Lees meer...
19 okt 2011

In de wereld van consultants, recruiters en wetenschap wordt steeds luider op de trompet van Susskind geblazen: de juridische wereld staat aan de vooravond van enorme veranderingen, en de juridische beroepsgroepen moeten zich heel snel aanpassen aan die nieuwe werkelijkheid want anders missen ze de boot. Met een soort gretigheid wordt vooral de rol van de advocatuur belicht: de superspecialist heeft weliswaar toekomst, maar de advocaat-generalist is ten dode opgeschreven. Opvallend stil in het debat: advocaten zelf.

Lees meer...

19 okt 2011

"Heb je de slide-puzzel al eens gespeeld?," vraagt marketing professional Jaap Bosman van Houthoff Buruma. "Bij mij thuis lag zo'n puzzel op tafel en die was lastiger dan ik dacht. Toen dacht ik: dit kan ook in de app. Het ding hangt echt van toeval aan elkaar." Geheel onbedoeld ontwierp Bosman een app voor het advocatenkantoor waarop een octrooi goede kans van slagen lijkt te hebben.

Lees meer...
12 okt 2011

Sinds afgelopen donderdag is de Britse Legal Services Act in werking getreden. Op grond van deze wet is de eerste Alternative Business Stucture (ABS) inmiddels van start gegaan: het gaat om Premier Property Lawyers, een volledige dochter van vastgoedmakelaar myhomemove.

Lees meer...
12 okt 2011

Advocaten voelen zich 'goed' tot 'voldoende' ondersteund door hun kantoor als het gaat om de toegang tot relevante informatiebronnen (90%) en het bijblijven op hun vakgebied (89%). Minder positief zijn ze over de voorlichting over nieuwe bronnen (77%), voorlichting over nieuwe media (37%) en het verwerven van vaardigheden met nieuwe bronnen (69%). Dat blijkt uit een verkennend onderzoek dat Advocatie onder lezers uitvoerde in augustus en september.

Lees meer...
12 okt 2011

In tien jaar is het pitchen ook in de Nederlandse advocatuur gemeengoed geworden. Maar de tarieven die kantoren rekenen voor hun diensten lopen sterk uiteen. Benchmarking kan daar meer helderheid in scheppen, vindt tussenpersoon Paul de Jonge.

Lees meer...
12 okt 2011

"Zichtbaar zijn", "positioneren", "profileren", klinkt het uit de zaal als tijdens de inleiding van de Marketing voor Meestersdag wordt gevraagd wat marketing eigenlijk is. Zo'n vijftig advocaten hebben zich op donderdag 6 oktober verzameld in het Media Plaza in Utrecht om te leren wat marktgericht ondernemen voor hun kantoor kan betekenen. "Er zijn nu zoveel spelers, je moet in beweging komen om je te onderscheiden."

Lees meer...
05 okt 2011

De Finse advocatenorde (the Association of Finnish Lawyers) heeft een op zijn minst verrassend televisiespotje laten maken over de vraag wat door heeft te gaan als seksuele intimidatie. Een vrouw zuigt op een kantoor nogal suggestief aan een ijsje, met bijbehorende smakgeluiden. De aanwezige mannen krijgen het warm.

Lees meer...