Advocatie

30 nov 2011

De Nederlandse Orde van Advocaten is wat onzorgvuldig geweest met wat ze op haar website zet. Afgelopen maandag werd daar een artikel geplaatst met het 'nieuws' dat 'zich onder de vijf arrestanten bij een drugsvangst in Rotterdam een 35-jarige strafrechtadvocaat bevindt.' Dat is nu echter precies een jaar geleden.

Lees meer...
16 nov 2011

De redenen om bij het Advocatuur Congres 2011 aanwezig te zijn waren eensluidend: we willen geïnspireerd worden, we zijn op zoek naar handreikingen voor innovatie en strategie. Met het thema 'Innoveren & Veranderen' waren de veertig (advocaat)bestuurders in Utrecht afgelopen donderdag en vrijdag aan het juiste adres. "Loslaten doet pijn. Maar er niet voor gaan ook."

Lees meer...
02 nov 2011

Twee rechtenstudenten van de Vrije Universiteit deden onlangs mee aan een internationale pleitwedstrijd op de Amerikaanse Yale University in New Haven, Connecticut. Winst zat er niet in, maar als de enige non-native speakers kregen ze een hoop waardering. "Je merkt dat het voor Amerikaanse studenten heel erg belangrijk is om goede cijfers te halen en later een goede baan te krijgen, omdat ze anders hun studieschuld niet kunnen afbetalen."

Lees meer...
02 nov 2011

De verkiezingen voor de Patroon van het Jaar 2010-2011 gaan weer van start. Deze verkiezingen worden samen met de Stichting Jonge Balie Nederland georganiseerd.

Lees meer...