Advocatie

14 dec 2011

Verzekeraar Nationale-Nederlanden neemt acht advocaten aan. Het gaat om vier (voormalig) advocaten van Houthoff Buruma en drie senior advocaten van Ekelmans & Meijer. Kwartiermaker is Willem Hengeveld, voormalig partner bij Houthoff Buruma. Ze gaan bij de verzekeraar aan de slag als advocaat in dienstbetrekking.

Lees meer...
14 dec 2011

Gratis inloopspreekuren bestaan al langer, maar ga er als leek maar eens naar op zoek. Zou het niet handig zijn als de rechtzoekende gemakkelijk een kantoor in de buurt kan vinden waar hij terecht kan voor een gratis spreekuur? Dat dacht Valerie Vallenduuk van Vallenduuk Advocaten in Haarlem toen ze het initiatief nam tot het opzetten van het Landelijk Netwerk Gratis Inloopspreekuur Advocaten. Binnen twee maanden meldden zich achttien kantoren aan. En als het aan Vallenduuk ligt worden het er honderden. "Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan."

Lees meer...
14 dec 2011

Weblog ZoZuidAs schreef onlangs over Floris & Fatima aan de Zuidas, oftewel het aantal werkzame allochtonen bij de grote kantoren aan de Zuidas. Het stuk riep een reactie op van een anonieme recruiter. Zijn of haar bewering: allochtonen blijven te vaak in hun eigen kringetje rondddraaien. Het inspireerde een student tot het opstellen van een enquête die de bedoeling heeft om meer duidelijkheid te krijgen over de sollicitatie-ervaringen van allochtonen aan de Zuidas. Allochtone afgestudeerde rechtenstudenten en net begonnen advocaten wordt om medewerking gevraagd.

Lees meer...
07 dec 2011

De laatste loot aan de stam van nieuwe retailconcepten in de advocatuur: de video-conferencing telefooncel-advocaat. In Engeland gaat een 'groot en bekend advocatenkantoor' van start met Instant Law: een soort telefooncel waarin rechtzoekenden tegen een vast tarief van 29,99 pond een advocaat kunnen consulteren. Dat meldt Legal Futures, dat de naam van het kantoor kent, maar op verzoek nog niet noemt.

Lees meer...
07 dec 2011

De Dutch Football Lawyers zijn begonnen met hun oefencampagne op weg naar de Mundiavocat 2012. In Niehoff Werning & Kooij (NWK) werd een hoofdsponsor gevonden die deelname aan dit officieuze wereldkampioenschap voetbal voor veelal jonge advocaten mogelijk maakt. Het team zoekt nog twee tot vijf voetballende advocaten die mee willen naar het toernooi, dat van 1 tot en met 10 juni plaatsvindt in Rovinj (Kroatië).

Lees meer...