Advocatie

30 mei 2012

"The acts of the defendants were illegal, despicable, reckless, malicious, deliberate, and immoral." Waar dit over gaat? Drugshandel op een schoolplein? Dierenmishandeling misschien? Nee, dit gaat over het ontbijt dat tijdelijk werd geserveerd bij een dure sportschool in New York. Advocaat Richard Katz is not amused en eist 730.000 dollar van de sportschool. Daar is de deur, zegt de rechter.

Lees meer...
23 mei 2012

Probeert een advocatenduo annex amateur autoracers een 'jongvolwassen' garagehouder met een partijtje blufpoker van tafel te spelen, of stuurt die garagehouder veel te hoge reparatienota's? Een bodemprocedure zal daar uitsluitsel over gaan geven. Wel heeft het advocatenduo een eerste slag gewonnen: de garagehouder moet de auto inleveren bij een bewaarder, nadat hij er eerst op volle snelheid mee vandoor was gegaan.

Lees meer...
23 mei 2012

Chelsea won de Champions League door de enorme investeringen van Abramovitsch. Als u veel geld had, op welke plek in de advocatuur zou u het dan investeren?

Lees meer...
23 mei 2012

Sinds 2009 voeren Sdu Uitgevers en RaymakersvdBruggen jaarlijks in samenwerking het Salarisonderzoek Advocatuur uit. Het doel van het salarisonderzoek is tweeledig: het verschaffen van inzicht in beloningen aan (aanstaande) advocaten enerzijds, en het verstrekken van informatie aan advocatenkantoren anderzijds: zij kunnen mede aan de hand van het onderzoek hun belonings- en HRM-beleid toetsen en vormgeven.

Lees meer...
09 mei 2012

Winnaars van de 'oneliner-wedstrijd' van Boekel de Nerée - met als prijs een reis naar het Burning Man festival in Nevada - zijn de Utrechtse rechtenstudenten Sebastiaan Menheere en Pieter van Slobbe. Zij bedachten achtereenvolgens 'Zuidas is Zuidas?' en: 'Loop jij liever op de feiten vooruit dan erachteraan?' Over die eerste moesten wij even nadenken..., zit er misschien ergens een woordspeling die we missen?

Lees meer...
02 mei 2012

Advocatenkantoren met beleidsregels rondom informatierisico's moeten erop toezien dat de informatieveiligheidsmaatregelen ook daadwerkelijk worden nageleefd. Anders hebben ze geen enkele zin en bestaat het risico dat gevoelige en vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen vallen. Technische maatregelen alleen zijn bovendien niet voldoende. "Het is zinloos te investeren in informatieveiligheid wanneer de betrokkenen er persoonlijk geen acht op slaan."

Lees meer...