Advocatie

18 jul 2012

Een professioneel gemaakt recruitment-filmpje van Deterink Advocaten heeft de afgelopen week de aandacht getrokken van de Britse website RollOnFriday.

Lees meer...
18 jul 2012

Bij de derde rondetafel van platform Legal 2020, vorige week maandag, zitten deze keer twee bedrijfsjuristen en twaalf HRM-managers van grote advocatenkantoren aan. Zij praten over de vraag wat er vandaag en in de toekomst wordt verwacht van advocaten. Alle aanwezigen zien de advocatuur veranderen, al gaat het soms sluipenderwijs. "Ik blijf me verbazen over de bereidheid van veel nieuwkomers om zich aan te passen aan de geldende mores binnen kantoor. Ze nemen het klakkeloos over." En toch, soms ook weer niet.

Lees meer...
18 jul 2012

Acquisitie is het nieuwe mantra in de advocatuur. Op zich een goed idee, maar moet er niet nog een mantra bijkomen? Bijvoorbeeld projectmanagement?

Lees meer...
18 jul 2012

Tegen alle verwachtingen in gaat de juridische wereld - als het om alternatieve prijsarrangementen gaat - nog slechts met een teentje het water in, in plaats van er met een bommetje in te knallen. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek naar het gebruik van en de tevredenheid over alternatieve prijsafspraken. Hoewel de economische crisis de urgentie van alternatieve prijsafspraken aanwakkerde, is uurtje-factuurtje voorlopig nog geen verleden tijd.

Lees meer...