Advocatie

19 sep 2012

Velen kennen de Nederlandse Iceman, Wim Hof, van tv. Dat hij ook leerlingen heeft, is misschien minder bekend. Jack Egberts, oprichter van De Boer & Egberts Advocaten in Leeuwarden, is zo'n leerling. De prestaties van Hof spraken hem zo aan dat hij zich ging verdiepen in zijn methode, en zelfs de instructeursopleiding ging volgen. Begin deze maand zette hij een wereldrecord neer door 4.09 minuten kopje onder in een bak ijswater te zitten. "Ik weet nu dat je altijd meer kunt dan je denkt."

Lees meer...
12 sep 2012

Elk advocatenkantoor, groot en klein, moet eraan geloven: acquisitie. Om voldoende werk te hebben en te houden moeten advocaten aan potentiƫle klanten laten merken dat ze er zijn. Dit ondernemerschap wordt overigens op verschillende manieren bedreven en uitgelegd. Voor de een betekent het netwerken, netwerken, netwerken, voor de ander is het meer een kwestie van het onderhouden van al bestaande relaties. "Wij komen niet aan nieuwe cliƫnten door de hele maand feestjes en partijen te bezoeken."

Lees meer...
05 sep 2012

De diensten van een support lawyer, maar dan ad hoc en extern. Dat is in een notendop wat het nieuwe SupportlawyerOnLine biedt aan voornamelijk kleine en middelgrote advocatenkantoren. Medeoprichter Arjen van Rijn: "Op veel kleinere kantoren loopt er niet iemand rond om je te ondersteunen."

Lees meer...