Airbnb investeert in Tiqets: Stibbe en NautaDutilh adviseren

Investeren

De advocaten van Stibbe staan ticketverkoper Tiqets bij in een investeringsronde van 56 miljoen euro. De kapitaalinjectie wordt geleid door het Amerikaanse Airbnb, tevens de grootste investeerder, geadviseerd door NautaDutilh. Andere grote partijen die de portemonnee trekken zijn HPE Growth Capital en Investion.

'Een innovatief ticketplatform', zo omschrijft de Amsterdamse startup Tiqets zichzelf. Via Tiqets kunnen klanten digitaal kaartjes kopen voor musea en andere culturele attracties. De formule blijkt zo succesvol dat het bedrijf, sinds de oprichting in 2014, snel is uitgegroeid tot een belangrijke speler. Investeerders zijn dan ook gretig. Zo haalde Tiqets eerder al miljoenen euro's aan groeigeld op.

En ook nu zien partijen weer potentie. Airbnb leidt ditmaal de investeringsronde van maar liefst 56 miljoen euro. Verschillende kleine én grote investeerders volgen het Amerikaanse platform voor huizenverhuur in het initiatief. Zo zijn HPE Growth Capital en Investion wederom bereid om te investeren. De twee investeringsmaatschappijen deden dit in het verleden ook al, toen leidden zij de investeringsronde. 

Om de investeringen in goede banen te leiden, voorziet Stibbe Tiqets van juridisch advies. Het Stibbe-team wordt aangestuurd door partner Egbert Vroom, specialist in Corporate Law (M&A en Corporate Litigation). Samen met Bart Stevens, Floor van Schendel, Robert-Jan Dekkers en Sam van Zwam begeleidt hij de investeringsronde.

NautaDutilh adviseert Airbnb bij de investeringen. De selectie die dit doet, is liefst 22 man en vrouw sterk: Ruud Smits, Sybren de Beurs, Marieke Pols, Daan Hannema, Koen Biesma, Kim Veenman, Daniel Kuiper, Arjan Koorevaar, Marleen Velthuis, Irene Spierings, Sanne Schoone, Fleur Folmer, Lauren Delleman, Micheline Don, Burcu Yapici, Terrence Dom, Naomi Asscheman, Sophie Boots, Silvia Gawronski, Jolize Lautenbach, Boris Andriessen en Arnout Koeman.

Het geld gaat Tiqets inzetten om de dienstverlening te verbeteren, betere tools te bouwen en andere initiatieven op poten te zetten om de groei te continueren.

    | Mail de redactie | Print