Allen & Overy adviseert in sigarendeal: Royal Agio Cigars in Deense handen

Scandinavian Tobacco Group heeft op 16 september met de aandeelhouders van het Nederlandse familiebedrijf Royal Agio Cigars een principeovereenkomst bereikt om 100% van de aandelen in het Nederlandse familiebedrijf over te nemen. De voorgenomen overname ter waarde van 210 miljoen euro wordt nog voorgelegd aan de ondernemingsraden en de mededingingsautoriteiten.

De aandeelhouders van Royal Agio Cigars zijn van mening dat de voorgenomen verkoop in het belang is van de continuïteit op lange termijn van de activiteiten en de merken van de in 1904 opgerichte familieonderneming. ‘Het gecombineerde productportfolio bestaat straks uit succesvolle en zeer gewaardeerde merken die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Partijen verwachten de transactie in de eerste helft van 2020 af te ronden,’ aldus het bedrijf in het persbericht.

Royal Agio Cigars wordt juridisch bijgestaan door een team van Allen & Overy, bestaande uit Karine Kodde, Gijs Linse en Jeroen Streefkerk.

Royal Agio Cigars, onder meer bekend van de sigarenmerken Agio, Balmoral, Panter en Mehari’s behoort met een omzet in 2018 van €133 miljoen euro tot de vier grootste sigarenproducenten ter wereld. Er werken wereldwijd circa 3200 medewerkers. Het heeft eigen fabrieken in Nederland, België, Sri Lanka en de Dominicaanse Republiek en eigen verkooporganisaties in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië en de Verenigde Staten van Amerika.

 

    | Mail de redactie | Print