Allen & Overy, La Gro Geelkerken in collectief voor vernieuwing kapitaalmarkt

Advocatenkantoren Allen & Overy en La Gro Geelkerken zijn betrokken bij de oprichting van een nieuw initiatief op het gebied van fintech: Crypto Delta. Dit samenwerkingscollectief zet zich zich in voor vernieuwing van de kapitaalmarkt met behulp van digitalisering van effecten, meldt Allen & Overy in een persbericht.

De stichting Crypto Delta is een Nederlands initiatief van Allen & Overy, La Gro Geelkerken, KAS BANK, Public Policy Agency Business Creation en de fintechbedrijven Liqwith en Chaintip. Liqwith richt zich op de uitgave, distributie en het beheer van digitale assets. Chaintip heeft een platform ontwikkeld voor tokenised aandelen en andere digitale assets.

Crypto Delta wil naar eigen zeggen ‘een ecosysteem realiseren voor de uitgifte van digitale, op blockchain gebaseerde assets, om zo een internationaal gunstig klimaat te ontwikkelen voor bedrijven die in Nederland digitale assets willen uitgeven.’ De voordelen van digitale assets zijn volgens het collectief dat digitale assets flexibel overdraagbaar zijn, terwijl dankzij het gebruik van blockchaintechnologie de transparantie gegarandeerd is. Intussen zijn de kosten voor de overdracht van assets veel lager, omdat meerdere stappen geautomatiseerd kunnen worden.

Om zo’n gunstig klimaat in Nederland te kunnen vestigen, is het volgens de oprichters van belang dat er een gedeelde visie en samenwerking ontstaat tussen alle betrokken (grote) bedrijven, MKB-ondernemingen, startups en adviseurs, om zo te kunnen zorgen ‘voor het vertrouwen en de innovatie die nodig zijn voor een stabiel ecosysteem.’

Hiervoor bundelt Crypto Delta kennis en zorgt het collectief voor ‘benchmarks en standaarden voor de uitgifte van digitale assets.’ Ook zullen de betrokken partijen best practices ontwikkelen in samenwerking met wetgevers en toezichthouders. Onder meer op dit vlak komt de kennis van de betrokken advocatenkantoren om de hoek kijken. Allen & Overy-partner Herald Jongen: “We willen niet alleen een thought leader zijn, maar ook de daad bij het woord voegen en dit ecosysteem samen met de andere partners in de praktijk brengen.”

Toevallig waren zowel Allen & Overy als La Gro Geelkerken dit jaar genomineerd voor de Innovatie Gouden Zandloper, uiteindelijk gewonnen door Allen & Overy voor de dossierevaluatie tool Allen & Overy Listens. De inzending van La Gro Geelkerken draaide om de Security Token Offering (STO), een mogelijkheid tot uitgifte van aandeelcertificaten van een Nederlands bedrijf via blockchaintechnologie.

 

    | Mail de redactie | Print