Apps van negentig leveranciers in ‘legal tech app store’ van Reynen Court

Krap een jaar na oprichting heeft de Amerikaans-Nederlandse legal tech-startup Reynen Court de betaversie van zijn ‘legal app store’ gelanceerd. Voor nu zijn er oplossingen van ruim 90 leveranciers beschikbaar, onder meer op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Een consortium van 19 internationale advocatenkantoren ondersteunt Reynen Court, waaronder Clifford Chance, Freshfields en Linklaters.

Reynen Court werd vorig jaar opgericht door internetondernemer en voormalig advocaat Andrew Klein, met als doelstelling de ontwikkeling van ‘een services automation platform voor snel, eenvoudig en veilig gebruik van een breed scala aan innovatieve software door advocatenkantoren’. De bètaversie van dit platform is nu gelanceerd en biedt een selectie van software en tools om ‘advocatenkantoren en juridische afdelingen te helpen om de integratie van AI en andere nieuwe technologieën te versnellen’, aldus Reynen Court in een persbericht. 

De aangeboden oplossingen worden eerst uitgebreid getest en gecureerd door Reynen Court zelf, met het oog op kwaliteitsbewaking. Voor de ontwikkeling van het platform werkte de startup intensief samen met de technische teams van de advocatenkantoren die Reynen Court steunen in de vorm van een consortium. Het aanbod van applicaties in de store moet de deelnemende kantoren op termijn veel geld en tijd besparen bij de omarming van nieuwe technologieën die het werk van advocaten aangenamer moeten maken.

Het bedrijf biedt niet enkel de ‘solution store’ – een nieuwe industriestandaard, als het aan de makers ligt –, maar maakt het tevens mogelijk dat aangesloten advocatenkantoren de aan te schaffen legal tech applicaties kunnen testen in hun eigen beveiligde IT-omgeving of in een privé cloud omgeving. Daarnaast zijn er mogelijkheden om softwareabonnementen te beheren en ‘geavanceerde statistieken specifiek voor elke applicatie om de voorspelbaarheid van de software te helpen verbeteren.’

Een consortium van inmiddels negentien advocatenkantoren ondersteunt Reynen Court bij de ontwikkeling van het platform. Vijf van hen mogen gedurende de bètafase als eerste oplossingen in de store gaan uitproberen en gebruiken, onder wie aanvoerders van het consortium Clifford Chance en Latham & Watkins. Als de bètafase naar tevredenheid verloopt, kunnen ook de veertien andere aangesloten kantoren en enkele juridische afdelingen er gebruik van maken.

Demo’s van de store zijn te zien op de website van Reynen Court.

 

    | Mail de redactie | Print