10 meest recente gearchiveerde artikelen

16 okt 2019

Loyens & Loeff is Allen & Overy afgelopen zomer ruimschoots voorbijgestreefd in de OverFusies League Tables. Loyens & Loeff heeft betrokkenheid gemeld bij 52 transacties in de eerste negen maanden van het jaar, tegenover 42 deals voor Allen & Overy. Dit kantoor bezette halverwege het jaar nog de eerste plaats. Matthijs Ingen-Housz gaat op kop in de individuele ranking.

16 okt 2019

In de rubriek Mijn eerste pleidooi vertellen advocaten over de allereerste keer dat ze in de rechtbank het woord mochten voeren. Voor de één was dat vorige maand en voor de ander al decennia geleden, maar de meeste advocaten kunnen zich hun eerste pleidooi nog levendig herinneren. De eerste zitting van Coen de Koning leek kat in ‘t bakkie, totdat zijn cliënt zijn mond opendeed.

16 okt 2019

Onlangs was ik op de alumniborrel van het Zuidas-kantoor waar ik ooit heb gewerkt. Jarenlang was ik niet gegaan. Op de een of andere manier voelde ik me niet echt welkom, ook al ontving ik de uitnodiging steeds opnieuw. Gek hè? Maar dat was dit jaar ineens anders. Bovendien had ik een nieuw boek te promoten. Dus ik ging.

16 okt 2019

Deze week in Nieuwe Uitdaging bij…: Wolfs Advocaten en Kingfisher Advocaten gaan samen verder onder de naam Wolfs Kingfisher Advocaten, Quist Geuze Meijeren versterkt zich met kandidaat-notaris Thomas van Nie en de Raad van Discipline in het ressort Arnhem-Leeuwarden krijgt een nieuwe voorzitter.

16 okt 2019

Van alle bedrijfstakken betaalt de advocatuur hun studentstagiairs nog altijd het meest. Dit blijkt uit een analyse van stagevergoedingen door Magnet.me. Het banenplatform onderzocht voor de vierde keer de hoogte van stagevergoedingen bij zijn klanten, waaronder veel advocatenkantoren.

16 okt 2019

Na meer dan een eeuw gaat bij alle autofabrikanten de knop om. Mercedes-Benz loopt – als grondlegger van de auto-industrie – voorop in de positieve verandering naar een duurzamere toekomst, voortgedreven door het motto ‘First Move the World’.

16 okt 2019

Oktober is 'European Cybersecurity Awareness Month'. Een goede reden om deze periode extra aandacht aan digitale veiligheid te geven. In de praktijk komen risico’s vaak voort uit achterstallig onderhoud of een gebrek aan wat we goede cyberhygiëne noemen. Daarom vier tips waar u direct mee aan de slag kunt.

15 okt 2019

Vrijwel elk rechtsgebied krijgt tegenwoordig te maken met vraagstukken rondom het ICT-recht. Deze kenmerken zich door een hoog niveau aan technische complexiteit, en raken veel rechtsgebieden tegelijk. Volg de opleiding tot ICT-jurist van ICTRecht Academy en leer meer over privacy, auteursrechten, contracteren en meer!

15 okt 2019

De Nederlandse procesfinancier Omni Bridgeway wordt overgenomen door de Australische litigation funder IMF Bentham. Uit dit samengaan (‘een fusie van gelijken’) moet een wereldwijd actieve en leidende procesfinancier ontstaan, aldus beide partijen in een persbericht. IMF Bentham zet op deze manier steviger voet in Europa.

15 okt 2019

In deze gratis cursus zet mr. Gerard Spong uiteen, aan de hand van alle fasen in het strafproces, - van het politieverhoor tot aan het laatste woord van de verdachte ter terechtzitting -, welke stappen u het beste kunt zetten wanneer u een cliënt bijstaat die verdacht wordt van een strafbaar feit. Zorg dat u helemaal op de hoogte bent!