ASR groeit verder met overname Veherex: De Brauw en Houthoff adviseren

Verzekeraar ASR breidt haar portefeuille uit met de overname van inkomensverzekeraar Veherex. Het gaat om de 35.000 polissen van personeel bij de spoorwegen en het openbaarvervoer, die worden ondergebracht bij het eerder dit jaar overgenomen label Loyalis. Als juridisch adviseurs traden De Brauw Blackstone Westbroek en Houthoff op.

Met de overname van Veherex wordt de marktpositie van ASR op het gebied van AOV en duurzame inzetbaarheid versterkt, aldus een persbericht. Het in 2007 opgerichte Veherex verzekert arbeidsongeschiktheidsrisico’s voor circa zeventien ondernemingen (o.a. NS) en 35.000 werknemers in de spoorwegsector en het openbaar vervoer.

Vorig jaar behaalde Veherex een premieomzet van 15 miljoen euro en een nettoresultaat van 1,4 miljoen euro. Wat ASR betaalt voor Veherex, dat zo’n 25 miljoen euro waard zou zijn, is niet bekendgemaakt. Toezichthouder DNB moet de overname nog goedkeuren. 

De Brauw Blackstone Westbroek adviseerde verkoper STIBA, ofwel de Stichting ter Bevordering van Arbeidsparticipatie bij Arbeidsongeschiktheid in de Bedrijfstak Spoorwegen. Partner Anja Mutsaers leidde het team dat verder bestond uit Henk van Ravenhorst, Tim Bird, Rachel Wouda, Birgit Snijder-Kuipers, Eva Schram, Else Rowel, Janneke van der Kroon, Peter Spijker en Jacoline Overgaauw. 

ASR liet zich voor deze transactie bijstaan door Houthoff en kreeg advies van partner Jetty Tukker en Guillette van Grinsven.

 

    | Mail de redactie | Print