Bedrijfsjurist en advocaat

28 aug 2017

Advocaten en andere juristen doen het goed als CEO bij bedrijven die actief zijn in sectoren met veel risico’s en rechtszaken, zoals farmacie en luchtvaart. Bij bedrijven in minder risicovolle sectoren doen ze het minder goed. Dat concludeert professor Todd Henderson van de University of Chicago in een artikel in Harvard Business Review, naar aanleiding van een onderzoek waarin de prestaties van 3.500 CEO’s onder de loep werden genomen.

26 jul 2017

Amerikaanse general counsel hebben gesproken: Jones Day mag zich dankzij een toppositie in een lijst met preferred law firms het meest geliefde en meest aanbevolen advocatenkantoor onder cliënten noemen. Dat blijkt uit een nieuwe editie van de Power Rankings, zoals deze maand gepubliceerd door de BTI Consulting Group.

24 mei 2017

Een nieuwe tool die gebruik maakt van de AI-technologie van IBM’s supercomputer Watson, kan in-house afdelingen helpen om jaarlijks tot bijna een derde te besparen op hun externe advocaatkosten. Britse juridische media reppen deze week over de komst van ‘Outside Counsel Insights’, ofwel OCI.

28 dec 2016

Hoe ziet het werk van de legal counsel er in 2026 uit? Althans, volgens de scenario’s van Houthoff Buruma’s nieuwste Bedrijfsjuristen Monitor? Nieuwe technologieën maken het menselijke advieswerk inhoudelijk juist uitdagender, een rechtenachtergrond is niet perse meer nodig en… bedrijven hebben dankzij hun verder gespecialiseerde juridische afdelingen nog nauwelijks nog advocatenkantoren nodig. Of ligt een en ander toch genuanceerder?

23 nov 2016

Omvangrijke IT-investeringen van advocatenkantoren sluiten nog lang niet altijd goed aan op de wensen van de cliënt. Dat is een van de voornaamste conclusies van het door Eversheds geïnitieerde rapport The Looking Glass 2016, dat afgelopen week verscheen. General counsel worstelen intussen met de vraag hoe zij in technologie moeten investeren.

07 nov 2016

General Counsel huren zelden juridische bijstand in bij de Big 4 accountantsfirma's. Dat blijkt uit het door General Counsel Netherlands (GCN) uitgevoerde General Counsel NL Benchmarkonderzoek. Aan dit onderzoek heeft volgens GCN bijna een kwart van de eindverantwoordelijke bedrijfsjuristen in Nederland deelgenomen.

01 jun 2016

Royal Dutch Shell overweegt – in navolging van verschillende globale advocatenkantoren – een juridisch backoffice te openen in een lagelonenland. Dat meldt Bloomberg. Het bedrijf doet op dit moment onderzoek naar locaties en de gewenste omvang van de operatie. Er zouden zowel advocaten als andere juristen moeten gaan werken.

20 apr 2016

Shell heeft zijn verzameling global preferred advisers hevig uitgedund, van tweehonderdvijftig naar slechts zes wereldwijd actieve advocatenkantoren, meldt The Lawyer. Per 1 mei zijn Allen & Overy, Baker & McKenzie, Clifford Chance, Eversheds, Norton Rose Fulbright en Reed Smith de uitverkorenen.

03 jun 2015

Oliemaatschappij Shell heeft analist Vincent Cordo – afkomstig van Reed Smith - aangesteld die de prijsafspraken met advocatenkantoren onder de loep gaat nemen. Dat meldt The Lawyer. Shell wil zo de kosten van ‘external counsel’ met 9 miljoen dollar per jaar omlaag brengen, en meer toegevoegde waarde creëren. De bevindingen van Cordo zullen een belangrijke rol spelen bij de panel review die voor 2016 op de agenda staat.

21 mei 2015

Linklaters heeft de ‘top spot’ verworven in Unilever’s global legal panel. Slaughter and May, De Brauw Blackstone Westbroek en Cravath Swain & Moore, die alle drie Unilever al meer dan zestig jaar bijstonden, zijn gepasseerd. De Brauw is nog wel in de race voor het Benelux local panel. Dat meldt The Lawyer.

Pagina's

Subscribe to Bedrijfsjurist en advocaat