Beste Nederlandse rechtenstudie in Leiden

De rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden geldt als de beste Nederlandse rechtenstudie, volgens de jaarlijkse Times Higher Education World University Rankings. Leiden staat op de 27ste plaats; verderop in de top 50 voor rechtenopleidingen wereldwijd staan nog vier Nederlandse Universiteiten.

Iets onder Leiden, op de 29ste plaats, staat de Universiteit van Amsterdam. De rechtenopleiding van de Universiteit Utrecht staat op plaats 39, gevolgd door Maastricht University op de veertigste plek. De vijfde Nederlandse opleiding in de ranking is van de Rotterdamse Erasmus Universiteit, op plaats 46. Deze studie stond vorig jaar niet in de lijst.

Bovenaan de prestigieuze lijst van het tijdschrift Times Higher Education staat opnieuw Stanford University in Californië. De Engelse Cambridge University en Yale in Connecticut bezetten respectievelijk de tweede en derde plaats in de ranking. Harvard is dit jaar uit de top tien gevallen, en zakt zes plekken naar de dertiende plaats. In totaal bevat de rangschikking van rechtenopleidingen dit jaar 190 universiteiten.

De feminisering van het juridische vak is verder nog steeds gaande, blijkt uit de verhoudingen vrouwelijke en mannelijke studenten in de lijst. Bij vier van de vijf genoemde Nederlandse rechtenfaculteiten ligt deze verhouding momenteel rond de 60-40. Aan de Erasmus Universiteit is deze verhouding circa fiftyfifty.

    | Mail de redactie | Print