Bredase advocaat opgepakt op verdenking van wapen- en drugshandel

Advocaat in Breda Bart Visser is dinsdagavond in Amsterdam aangehouden op verdenking van het handelen in vuurwapens en drugs. Dit bevestigen politie en het Openbaar Ministerie. Visser heeft al een stevig tuchtrechtelijk verleden: hij werd de afgelopen jaren meerdere malen geschorst, recentelijk nog omdat hij strafdossiers open en bloot in een garage had laten slingeren.

Het OM wil verder niets kwijt over de verdenkingen aan het adres van de strafrechtadvocaat, behalve dat zijn persoon naar voren kwam in een langlopend onderzoek. De recherche heeft dinsdagavond zijn kantoor in Breda doorzocht. In het kader van hetzelfde onderzoek hield de politie dinsdagavond ook twee verdachten uit Sint Willebrord aan. Visser en de andere verdachten zitten nog in hechtenis, bevestigt de politie Zeeland-West-Brabant woensdagmorgen. 

De advocaat werd begin dit jaar ook al eens aangehouden, toen in verband met een ‘incident in de relationele sfeer’. Als gevolg hiervan doorzocht de politie een woning in Dongen die op zijn naam stond: dit huis bleek te worden verhuurd aan een gezin, terwijl in de garage diverse (straf)dossiers waren opgeborgen in niet afgesloten kasten. De Raad van Discipline ’s-Hertogenbosch legde hem hiervoor op 12 juni een schorsing van dertien weken op.

Over relationele sferen gesproken: vorig jaar werd de advocaat een maand geschorst omdat hij aan een rechtsbijstandverzekeraar had verzwegen dat een verzekerde die hij had bijgestaan zijn eigen vriendin was. Bovendien had hij er zelf een persoonlijk belang bij: het geschil ging over een gelegde vloer. Deken Lex Lensink laat desgevraagd weten voor dit moment nog niet aan te sturen op een spoedschorsing van Visser, omdat hij momenteel al tot half september geschorst is.

Visser heeft onder confrères in Breda al langer een slechte naam, onder meer omdat hij cliënten zou ronselen, bleek uit een eerder artikel van dagblad BN De Stem: ‘Tijd dat hij opdondert’.

Update 21 juli: de rechter-commissaris heeft op vrijdag 21 juli het voorarrest van de advocaat met twee weken verlengd.

    | Mail de redactie | Print