Cliënten houden het meest van Jones Day

Amerikaanse general counsel hebben gesproken: Jones Day mag zich dankzij een toppositie in een lijst met preferred law firms het meest geliefde en meest aanbevolen advocatenkantoor onder cliënten noemen. Dat blijkt uit een nieuwe editie van de Power Rankings, zoals deze maand gepubliceerd door de BTI Consulting Group.

The BTI Industry Power Rankings: The Law Firms with the Best Client Relationships in 18 Industries, zo luidt de volledige naam van de poll. De posities in de 24 kantoren tellende lijst zijn bepaald op basis van aanbevelingen van de belangrijkste cliënten en de kwaliteit van de relaties met legal en general counsel binnen de organisatie. 

Jones Day krijgt aldus de meeste waardering van cliënten, wordt het meest aanbevolen aan andere ondernemingen en houdt er de stevigste klantrelaties op na, aldus de Power Rankings van BTI. Jones Day is een zogenoemde ‘core law firm’ in liefst zeventien sectoren, wat betekent dat het kantoor voor cliënten in deze sectoren meer dan 80% van het totale juridische werk voor zijn rekening neemt. DLA Piper is zo’n core law firm in vijftien sectoren, aldus BTI in het onderzoek, bijvoorbeeld voor high tech, financiële dienstverlening en de farmaceutische industrie.

 “Onze benadering van klantrelaties houdt in dat we nauw en naadloos met onze cliënten samenwerken, ongeacht de verschillende jurisdicties of praktijkgebieden,’ zegt Glen Nager, client affairs partner bij Jones Day, tegen The Global Legal Post. “Al onze cliënten zijn klant van het wereldwijd opererende kantoor in zijn totaliteit, niet van individuele advocaten, praktijken of vestigingen. Dat maakt ons tot een ware partner van onze cliënten.”

De nummer 1 wordt gevolgd door Skadden Arps en Dentons op respectievelijk de tweede en derde plaats. De ranking is gebaseerd op bijna 1.000 interviews met legal en general counsel werkzaam bij bedrijven die jaarlijks tenminste 1 miljard dollar aan omzet behalen.

De volledige lijst ziet er als volgt uit:

01. Jones Day
02. Skadden
03. Dentons
04. Latham & Watkins
05. McGuireWoods
06. Cooley LLP
07. DLA Piper
08. Sidley Austin
09. Kirkland & Ellis
10. Polsinelli
11. Hogan Lovells
12. WilmerHale
13. Orrick Herrington & Sutcliffe
14. Reed Smith
15. Ogletree Deakins
16. Wachtell Lipton
17. BakerHostetler
18. Gibson Dunn
19. Norton Rose Fulbright
20. Bryan Cave
21. Cleary Gottlieb
22. Paul Weiss
23. Crowell & Moring
24. Alston & Bird

    | Mail de redactie | Print