Clifford Chance begeleidt aandelenverkoop NIBC

De Amerikaanse investeerder J.C. Flowers & Co heeft zijn belang in de Haagse investeringsbank NIBC verder teruggebracht door 11,7 miljoen aandelen te verkopen aan beleggers. Het gaat in totaal om zo’n 8% van het aandelen kapitaal. Een Amsterdams team van Clifford Chance begeleidde J.C. Flowers hierbij.

J.C. Flowers kreeg 8,40 euro per aandeel, meldt het FD, zodat de totale transactiewaarde uitkomt op ruim 98 miljoen euro. Een van de kopers is de bestaande aandeelhouder Reggeborgh Invest. De Amerikanen behouden zo’n 65% van het in 2005 overgenomen NIBC, dat sinds maart vorig jaar is genoteerd aan de Amsterdamse beurs.

Net als bij de beursgang van NIBC liet J.C. Flowers zich voor deze transactie adviseren door een internationaal Clifford Chance-team. Vanuit Nederland begeleidden Han Teerink en Jeroen Thijssen (beide lead) de transactie, hierbij ondersteund door Tom Smeele en Erwin Schreuder. Vanuit Parijs adviseerden Clifford Chance Alex Bafi, Olivier Plessis en Ryan Bosch inzake het Amerikaans recht.

 

    | Mail de redactie | Print