Clocktimizer, FastPortal en SMASHDOCs in finale Legal Tech Startup Awards

Drie startups hebben de finale van de eerste Legal Tech Startup Awards bereikt. Het gaat om de bedrijven Clocktimizer, FastPortal en SMASHDOCs. Zij zullen op dinsdag 6 oktober strijden om de winst van deze nieuwe innovatieprijs tijdens het event PLEIT2015 in Utrecht, waar zij hun product voor de bezoekers mogen presenteren.

De drie finalisten werden gekozen uit tien genomineerden, die zich tijdens de halve finale van 7 september presenteerden aan 25 smaakmakers uit de juridische sector en een vierkoppige jury.  De tien startups kregen allen de gelegenheid om binnen één minuut hun idee te pitchen. In totaal hadden 21 startups zich aangemeld voor de verkiezing.

Clocktimizer levert big data business intelligence software voor advocaten en stelt hen hiermee in staat om diepgaande analyses uit te voeren op de interne bedrijfsvoering. FastPortal maakt het voor juridisch, financieel en zakelijk dienstverleners mogelijk om een professionele online klantomgeving op te zetten met verregaande automatisering. SMASHDOCS is een webapplicatie die online samenwerken aan documenten sneller, productiever en veilig maakt. De applicatie organiseert en beheert veranderingen en houdt iedere gebruiker voortdurend op de hoogte van de laatste wijzigingen in een document.

Deze drie startups presenteren op dinsdag 6 oktober tijdens PLEIT2015 hun product voor zo’n 500 aanwezigen uit de juridische sector. Uiteindelijk bepaalt het publiek samen met de jury de winnaar van de eerste editie van de Legal Tech Startup Awards.

De competitie is georganiseerd door Dutch Legal Tech. De winnaar kan rekenen op legal advies van Kennedy Van der Laan, financieel advies van ING, technisch & security advies van de Lexxyn Groep en marketing exposure in juridische media van Sdu. De jury bestaat uit voorzitter Jeroen Zweers (Kennedy Van der Laan, Dutch Legal Tech), Jelle van Veenen (Dutch Legal Tech), Sasja Winters (ING) en Claudia Heemskerk (PLEIT).

    | Mail de redactie | Print