De Brauw met Linklaters en Clifford Chance in global legal panel Unilever

Unilever heeft na een recente global legal panel review acht advocatenkantoren aangesteld als vaste wereldwijde juridisch adviseurs. Naast Magic Circle-firms Clifford Chance en Linklaters is De Brauw Blackstone Westbroek als enig Nederlands kantoor vertegenwoordigd in het global legal panel, bevestigt het Londense hoofdkantoor van Unilever desgevraagd.

De andere vijf advocatenkantoren waarmee Unilever wereldwijd zal werken zijn Baker McKenzie, DLA Piper, CMS, Mayer Brown en het Amerikaanse Cravath, Swaine & Moore. Bij de vorige hernieuwing van het global legal panel in 2015 werd Linklaters nog gekozen als de belangrijkste juridisch adviseur van de multinational.

De looptijd van dit vernieuwde legal panel is drie jaar, tot en met 2021. “Al deze kantoren moeten ons kunnen ondersteunen in diverse rechtsgebieden, en met alle mogelijke flexibiliteit,” zegt een Unilever-woordvoerster in een reactie. Zo zijn er geen rechtsgebieden aan specifieke kantoren toebedeeld: elk kantoor moet op ieder vlak kunnen adviseren als de nood aan de man is. 

Unilever is al meer dan zestig jaar een trouwe cliënt van De Brauw. In 2015 kreeg het kantoor weliswaar geen plek in het global legal panel, maar werd De Brauw de vooraanstaande juridisch adviseur voor Unilever Benelux.

“De Brauw adviseert Unilever al geruime tijd over allerlei kwesties op verschillende rechtsgebieden,” zegt partner Daan Beenders. “De laatste jaren is veel van dit werk internationaal van aard geweest. Dat heeft ons de mogelijkheid gegeven om aan Unilever te laten zien dat De Brauw juist bij complexe zaken in een internationale context waarde toevoegt. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat dit is beloond met een plek in het global panel. Wij kijken er zeer naar uit om de goede relatie met Unilever te kunnen blijven voortzetten.”

 

    | Mail de redactie | Print