De Brauw, NautaDutilh, Baker McKenzie winnen European Women in Business Law Awards

Nicolien van den Biggelaar (foto, De Brauw), Michaëla Ulrici (NautaDutilh) en Baker McKenzie Amsterdam zijn donderdag in de prijzen gevallen bij de Euromoney European Women in Business Law Awards 2019. Baker McKenzie is voor de twee keer uitgeroepen tot het Nederlandse advocatenkantoor met de meest vrouwvriendelijke werkomgeving.

Enkele tientallen Europese advocaten en hun kantoren kregen donderdagavond awards uitgereikt tijdens de prijsuitreiking in het Savoy Hotel in Londen. De Brauw Blackstone Westbroek-partner Nicolien van den Biggelaar is uitgeroepen tot de beste advocate milieurecht. Als procesadvocaat is zij gespecialiseerd in zowel het Nederlands als Europees milieurecht, en hiermee samenhangende onderwerpen zoals ruimtelijke ordening, natuurbehoud en handhaving. Ze is sinds twintig jaar verbonden aan De Brauw. 

Michaëla Ulrici Michaëla Ulrici (foto links) kreeg de award in de categorie ‘best structured finance & securisation’. De voormalig bestuursvoorzitter van NautaDutilh stuurt momenteel het Financial Sector team aan en is covoorzitter van het Nederlandse Structured Finance team van NautaDutilh. Zij treedt op bij vele securitisation-, structured finance- en capital market transacties.

Voor de tweede keer op rij mocht Baker McKenzie Amsterdam de landenprijs meenemen voor het Nederlandse kantoor met de meest vrouwvriendelijke werkomgeving. Dit is een strategisch speerpunt, zegt managing partner Corinne Schot: “Niet alleen op internationaal niveau maar ook nadrukkelijk in Nederland, waar we al jaren bouwen aan een goede en kansrijke werkomgeving voor alle collega’s en ook samen met cliënten werken aan het stimuleren van diversiteit en inclusie.”

Op internationaal vlak won Baker McKenzie voor de derde keer de hoofdprijs (Best International Firm for Women in Business Law). De European Women in Business Law Awards worden jaarlijks vlak voor de zomer uitgereikt en zijn bestemd voor zowel individuele advocaten die excelleren in hun vakgebied als kantoren die zich bovengemiddeld inzetten voor de ontwikkeling van vrouwen in de advocatuur.

Alle winnende advocaten en kantoren op een rij 

 

    | Mail de redactie | Print