De Stand 2017: De Brauw onaantastbaar, SRK pakt Gouden Zandloper snelste groeier

De Brauw Blackstone Westbroek voert onaantastbaar De Stand van de Advocatuur 2017 aan. Een verschil van bijna veertig advocaten scheidt de lijstaanvoerder van de nummer twee, NautaDutilh. Intussen incasseert SRK Rechtsbijstand net als vorig jaar de Gouden Zandloper voor het snelst groeiende kantoor in de afgelopen vijf jaar.

De top 10 van grootste advocatenkantoren houdt heel goed stand, zo blijkt uit De Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2017, die vandaag werd gepubliceerd in het nieuwe Advocatie Magazine. De Brauw Blackstone Westbroek staat uiterst solide op de eerste positie met 310 advocaten. NautaDutilh volgt op gepaste afstand met 269 advocaten, goed voor de tweede plaats. Beide kantoren groeiden in het afgelopen jaar ieder met negen advocaten.

In de top 10 wordt tweemaal stuivertje gewisseld ten opzichte van de vorige stand. Loyens & Loeff daalde vorig jaar nog van plaats twee naar plaats vier, maar staat dit jaar op de derde positie met 256 advocaten. Deze keer daalt Houthoff Buruma naar plek vier, met 240 advocaten. Ook AKD en Stibbe hebben geruild van positie: Stibbe stijgt naar plek vijf met 188 advocaten en AKD staat nu op de zesde plaats met 178 advocaten.

De snelste groeiers  Het in de afgelopen vijf jaar snelst gegroeide kantoor is SRK Rechtsbijstand, net als vorig jaar overigens. Had het kantoor in 2012 nog 43 advocaten, inmiddels zijn dat er 60,5% meer: 69. SRK mocht hierdoor opnieuw de Gouden Zandloper voor de snelste groeier in ontvangst nemen. Ook het onlangs hernoemde HVG Law doet het goed, met een groei van 32,2% in de periode 2012-2017. Enkel gemeten over 2016 groeide de Amsterdamse vestiging van Hogan Lovells het hardst: het aantal advocaten steeg van 35 naar 42 (+20%).

Wie zijn de nieuwe binnenkomers in de top 50? Welke kantoren zijn uit de lijst gekukeld? Waar werken de meeste vrouwelijke partners? Wat verdienen jonge advocaten? De antwoorden op deze en andere vragen vindt u in De Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2017, nu te lezen in Advocatie Magazine.

De presentatie van de Gouden Zandlopers op 9 maart 2017 werd mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

 

 

    | Mail de redactie | Print